Ters Yüz 2, iki rekora birden imza attı

Animasyon filmi üst üste üç hafta sonu gişede birinci sırada yer aldı

Ters Yüz 2 (Inside Out 2) dünya çapında gişede en çabuk 1 milyar dolar hasılat elde eden animasyon filmi oldu.

Disney ve Pixar ortak yapımı 2024'te bu kilometre taşına ulaşan ilk film de oldu.

Ters Yüz 2 yeni duygulara (Kaygı, Gıpta, Bıkkınlık, Utanç) sahip 13 yaşındaki Riley'i konu alıyor. Yeni duygular ilk filmden Neşe, Korku ve Öfke'yle karşı karşıya geliyor.

Kelsey Mann'ın yönettiği devam filminde kadroya Maya Hawke, Ayo Edebiri, Adèle Exarchopoulos, Paul Walter Hauser, Kensington Tallman ve June Squiib eklenirken Amy Poehler ve Phyllis Smith yeniden rol alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

14 Haziran'da sinemalarda gösterime giren film ABD'de 151 milyon dolar kazanç elde etti ve Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'yi (Dune: Part 2) geride bırakarak yılın en büyük açılışını yaptı. Ters Yüz 2 aynı zamanda geçen temmuzdan, Barbie'den beri açılış hafta sonunda 100 milyon dolar hasılatın üzerine çıkan ilk film.

Vizyona girdiğinden beri Ters Yüz 2 art arda üç hafta sonu gişe sıralamalarında en üstte yer aldı ve dünya çapındaki hasılatı 1,015 milyar dolara ulaştı.

Geçen hafta Ters Yüz 2, 2015'te açılış hafta sonunda 90 milyon dolar gelir elde eden ve dünya çapında 859 milyon dolar hasılat yapan Ters Yüz'ün toplam hasılatını aştı.

National Association of Theatre Owners başkanı ve CEO'su Micheal O'Leary "ABD'deki ve dünyadaki sinema salonu sahipleri adına Disney'in Ters Yüz 2'sini gelmiş geçmiş en çabuk 1 milyar dolar hasılata ulaşan animasyon filmi olduğu için tebrik etmek isteriz" dedi.

Filmin göz kamaştıran küresel başarısı dünyanın neresinde olursa olsun seyircilerin ilgi çekici, eğlenceli filmlere karşılık vereceğini ve onları sinemada deneyimlemek istediklerini yeniden kanıtlıyor.

Comscore verilerine göre ABD'de gişe satışları Ters Yüz 2 gösterime girip 2024'ün durgun gişesini kendisine getirene dek 2023 satışlarının yüzde 25 gerisinden geliyordu.

Ters Yüz 2, 1 milyar dolar hasılatı aşan 11 animasyon filminden biri olarak İnanılmaz Aile 2 (Incredibles 2), Kayıp Balık Dori (Finding Dory), Karlar Ülkesi (Frozen) ve devam filmiyle son iki Oyuncak Hikayesi (Toy Story) gibi popüler filmlerin arasına katılıyor.

The Independent'tan Clarisse Loughrey Ters Yüz 2'ye dört yıldız verdi ve filmin "saçma, zekice gözlemlerle dolup taşan bir film" olduğunu ifade ederek "alaycılıktan uzak bu devam filminin Pixar'ı kurtarabileceğini" ekledi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU