Kült seri yeniden başlıyor: John Wick'in yönetmeni çekecek

Henry Cavill'in başrolde yer alacağı fantastik filmden sevindiren haber

İskoçyalı ilk gösterime girdiğinde 19 milyon dolarlık yapım bütçesine karşılık dünya çapında sadece 13 milyon dolar kazanabilmişti (Thorn EMI Screen Entertainment)

Çok sevilen aksiyon serisi John Wick'in yönetmeni Chad Stahelski, 1980'lerin meşhur filmlerinden İskoçyalı'yı (Highlander) yeniden çekiyor.

Başrolünde Henry Cavill'in oynayacağı ve merakla beklenen filmden sevindiren bir haber geldi.

Gişede çakıldı ama kült bir klasik oldu

İskoçyalı serisi, 1986'da başrollerini Christopher Lambert'la Sean Connery'nin paylaştığı ve Russell Mulcahy'nin yönettiği aynı adlı filmle başlamıştı.

Fantastik yapım gişede başarısız olsa da kült bir klasik haline gelmiş, ardından seriye üç devam filmiyle iki de dizi eklenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İskoçyalı'nın yeniden çekileceği, ilk olarak 2008'de duyurulmuş ancak proje geliştirme sürecinde duraksamıştı. 2023'e gelindiğindeyse yapım şirketi Lionsgate'in projeyi ilerlettiği doğrulanmıştı.

Filmde popüler dizi The Witcher'ın yıldızı Cavill, İskoçyalı olarak bilinen Connor MacLeod rolüyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Yönetmen Stahelski, Collider'a yaptığı açıklamada müjdeyi verdi ve çekimlere gelecek yıl başlanacağını açıkladı. 55 yaşındaki yönetmen, halihazırda prodüksiyon öncesi çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

"Pazartesi gidiyorum"

"Ocakta İskoçya'da çekimlere başlıyoruz" diyen sinemacı sözlerini şöyle sürdürdü:

Pazartesi günü son mekan keşfi için İskoçya'ya gidiyorum.

Kült serinin hayranlarını heyecanlandıran filmin senaryosunu, aksiyon türündeki yapımlarla tanınan Michael Finch kaleme alacak. 

Filmin bütçesinin 100 milyon doların üzerinde olduğu ve projenin yapımcıları arasında yönetmen Stahelski'nin yanı sıra Joshua Davis ve Louise Rosner'ın da yer aldığı bildiriliyor. 

Cavill'in filmin aksiyon sahneleri için yoğun antrenman yaptığı da yeni filmle ilgili son aktarılanlar arasında.


Independent Türkçe, Collider, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU