Netflix'in CEO'su, Baby Reindeer'ın başarısının "sırrını" açıkladı

Ne şoke edici hikayeden ne de etkileyici oyunculuklardan bahsetti

11 Nisan'da gösterime giren dizi 7 bölümden oluşuyor (Netflix)

Netflix'in CEO'su, platformun popüler dizisi Baby Reindeer'ın olağanüstü küresel başarısının sırrını açıkladı. 

Baby Reindeer, nisanda prömiyerini yaptığında dünyanın dört bir yanındaki izleyicileri anında büyüledi ve kısa sürede kültürel bir fenomen haline geldi.

Zirveye adım adım

Komedyen Richard Gadd'ın Martha adlı bir kadına bedava çay verdikten sonra hayatının kabusa dönmesini anlatan ve gerçek olaylara dayanan yapım, platformda tüm zamanların en popüler dizilerinden biri olma yolunda ilerliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix'in CEO'su Ted Sarandos'a dizinin bu denli büyük beğeni toplaması hakkındaki düşünceleri soruldu. Sarandos şoke edici hikayeyi, zekice yazılmış senaryoyu ya da etkileyici oyunculukları öne çıkarmadı. 

New York Times'a röportaj veren CEO, bunun yerine Netflix'in algoritmasına atıfta bulunarak, dizinin Britanya'da yükselişe geçmesinin ardından diğer ülkelerde de popülerlik kazanmasına ve nihayetinde dünya çapında bir başarıya dönüşmesine yardımcı olan şeyin platformun formülü olduğunu söyledi.

"Muazzam bir hit oldu"

59 yaşındaki Sarandos, "Baby Reindeer gibi bir şey Amerika Birleşik Devletleri'nde bile görülmezdi" diyerek ekledi:

Birleşik Krallık'ta çok çok büyük ve Netflix'in yaptığı gibi algoritmaya giriyor ve giderek daha fazla sunulmaya başlıyor. Bir şey bir ülkede bu kadar büyükse, muhtemelen o ülke dışında da çok fazla izleyicisi vardır. Ve dünya çapında muazzam bir hit oldu.

CEO, "içeriğin ve harika hikayelerin dünyanın neredeyse her yerinden gelebileceği yeni bir çağa girildiğine" inandığını açıkladı.

"Özgün hikayelerin önünü açtı"

İş insanı, Netflix'in algoritması sayesinde yazarların "hikaye anlatımlarını Amerika'ya uyarlamak zorunda olmadıklarını" öğrendiğini ve bunun da daha "özgün" hikayelerin anlatılmasını sağladığını sözlerine ekledi.

Baby Reindeer'da, diziyi de yazan Richard Gadd, kendisinin kurgulanmış bir versiyonu olan Donny Dunn rolünde. Jessica Gunning ise ısrarlı takipçisi Martha Scott'ı canlandırıyor. 

Deadline'ın aktardığına göre dizi, sadece bir ay içinde yaklaşık 60 milyon kez izlendi. 


Independent Türkçe, Daily Mail, New York Times, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU