Barselona turistlerle savaşta fazla mı ileri gitti?

Katalan şehri aşırı turizmin etkilerini azaltmak için yeni bir fikir buldu: Muhteşem Park Güell'e gidenlerin kullandığı bir otobüs hattı ziyaretçi haritalarından ve uygulamalarından silindi. Anında sonuç alındı. Ancak yine de büyük bir sorun var

Barselona'daki Park Güell'e gelen ziyaretçileri caydırmak için 116 numaralı otobüs hattı turist haritalarından "gizlendi" (Unsplash)

Park Güell'de kent sakinlerini çıldırtan ya da Katalonya'dayken söylemeyi tercih ettiğimiz gibi boig haline getiren bir şey var. Barselonalılar haklı olarak yeşil alanlarıyla gurur duyuyor ve onu koruyor. Şehre tepeden bakan bu geniş, ormanlık harikalar diyarı, hepsi de doğadan ilham alan, akıllara durgunluk veren, mozaik döşemeli tasarım dokunuşlarıyla dolu: Dev, yılan gibi kıvrılan bir bank, ağaç gövdelerine benzeyen bir sütun dizisi, semender şeklinde büyük bir merdiven...

Sanatsever Barselona'ya en tanınmış simge yapılarını kazandıran ünlü mimar Antoni Gaudi'nin muhteşem Katalan art nouveau tarzıyla donattığı Park Güell, son yıllarda aşırı turizm ve bunu sınırlamak için tam olarak ne yapılabileceği hakkındaki endişelerin parlama noktası haline geldi.

Kentin en çok ziyaret edilen ikinci cazibe merkezinin bekçileri, 16 hektarlık kamusal alanın yılda 9 milyon ziyaretçiye ulaşmasından endişe duyarak bu sayıyı ve kırılgan ve iyileştirilemez bir Unesco Dünya Mirası alanına verebilecekleri zararı sınırlamak için giderek daha baskıcı önlemler almaya çalıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Girişler artık katı bir sınıra tabi, saate 1400 ziyaretçi. Eğer çok önceden (yüksek sezonda bazen haftalar öncesinden) rezervasyon yaptırmadıysanız giriş garantisi yok. Bu sizi caydırmıyorsa, acımasız Akdeniz güneşinin kavurucu, gölgesiz sıcağında, muhteşem süslü park kapılarındaki kuyruğa girme ihtimali kuşkusuz sizi caydırabilir. Eğer bundan çekinmiyorsanız, bir de 2013'te uygulamaya konan giriş ücreti var: Halka açık bir park olarak tasarlanan bu yere giriş artık kişi başı 10 euro.

Ancak hiçbir şey, en yakın metro istasyonlarından parka kadar uzanan uzun, dik yürüyüş boyunca sıralanan konut bloklarına çizilmiş öfkeli, turist karşıtı grafitiler kadar sizi bekleyen görkemli Gaudi deneyiminin etkisini azaltamaz.

Barselona gibi genç ve yaratıcı bir şehir için sloganlar, alışılagelmiş "Evinize dönün!" sloganlarının çok ötesinde: "Sizin lüks geziniz - benim günlük sefaletim", "Turistler, biralarınıza tükürüyoruz... şerefe!", "Yankesicilik serbest". Hatta bazıları sprey boyayla değil, çekici blok yazı tipli şablonlarla güzelce yapılmış.

Ancak bazıları için önlemler yeterince ileri gitmedi; her yıl yaklaşık 4,5 milyon kişi hâlâ bu tarihi yeri ziyaret ediyor.

Bu nedenle parkın ana kapılarının dışında duran az sayıdaki otobüsten biri olan 116 numaralı otobüs güzergahı turist haritalarından kaldırılıyor. Yetkililer ayrıca Google ve Apple gibi şirketleri de bu hatları ulaşım uygulamalarından kaldırmaya ikna etti.

La Salut mahallesi sakinleri, normalde belediye meclisindeki beyin fırtınası sırasında anında reddedilecek türden son derece tuhaf görünen bu fikrin, yaşlı sakinlerin bir zamanlar tüm alanı kaplayan sırt çantalı turistlerle dolu olan otobüslerde yer bulabilmesiyle anında bir etki yarattığını bildirdi.

Bu, basit bir önlemin "aşırı turizm"le mücadelede gerçekten ölçülebilir bir fayda sağladığının nadir bir örneği. Aşırı turizm; bir yerin bu kadar popüler olması, ziyaretçilere doyması ve turist ya da orada yaşayan biri olarak tadını çıkarmanın imkansız hale gelmesidir. Yoğun noktalar ve ulaşım darboğazları yaratmanın yanı sıra (çünkü ziyaretçiler bir yere gittiklerinde hepsi aynı yere gitme eğilimindedir) temel hizmetler de aynı şekilde aşırı yük altında ezilebilir.

Aşırı turizm hareketini 20 yıl önce Barselona'da, büyükanneme en sevdiğim şehri gezdiren üstü açık tur otobüslerinden birindeyken ilk elden tatmıştım. Otobüsümüz dik bir virajı dönmek için yavaşladığında, yakındaki bir apartman bloğunun neşeli sakinleri tarafından su bombardımanına tutulmuştuk. Üzerimize su sıçradı ama Norveçli bir çift tüm şiddete maruz kalmıştı. Su dolu balonun hedefini bulma hassasiyeti, bu eşek şakasının çok önceden mükemmelleştirildiğini gösteriyordu.

"Kaybolan otobüs güzergahı" fikrinin yanı sıra, yetkililer şimdi de yerel halkın su kaynaklarını daha iyi korumak için en sıcak aylarda turistlere su kısıtlaması getirmek gibi daha da uçuk önlemler almayı düşünüyor.

Görünüşe göre şehir, Gaudi'nin en ünlü eserlerinden ikisi olan "Ejderha Evi" Casa Battló'nun ya da La Pedrera'nın dalgalı taş işçiliğinin her eğlenceli ayrıntısına hayranlıkla bakmak için boyunlarını büken ve önemli bir alışveriş merkezi olan Passeig de Gràcia caddesini tıkayan kuşkusuz çok sayıdaki meraklıyı sınırlamak için hiçbir şeyden vazgeçmeyecek.

Turistlerin şehre getirdiği gürültü ve çevre kirliliğinin farkında olan Barselona Belediye Meclisi, merkezi mahallelerde yeni otellerin inşasını reddetmeye başlarken, yerel kiraların yükselmesine ve konut sıkıntısının artmasına neden olan düzensiz kısa süreli kiralamaları da engelliyor.

Ancak Barselona'da asıl ses getiren gerilla operasyonları oldu. Geçen yaz, sahil boyunca "düşen kayalar" ve "tehlikeli denizanaları" uyarısında bulunan resmi görünümlü tabelalar belirdi. Tabelaların İngilizce olması bir ipucu vermeliydi: Katalanca küçük yazılarda "sorunun kaya düşmesi değil, kitle turizmi olduğu" ve plajın "sadece yabancılar ve denizanalarına kapalı olduğu" açıklanıyordu.

Belki de sorun Barselona'nın fırsatı kaçırma korkusunu iyi vermesidir. Geçen ay, Gaudi'nin başyapıtı Sagrada Familia katedralinin, mimarın ölümünden bir asır sonra, 2026'da tamamlanacağı açıklandı. Geçen yaz bir öğleden sonramı katedrali keşfederek geçirdim; o zamana kadar muhteşem 18 kulelerinin biri hariç hepsi tamamlanmıştı ve geriye sadece en yükseği olan İsa Mesih Kulesi kalmıştı.

Onu muazzam, inkar edilemez ihtişamıyla görmek, bir ateist için bile yarı dini bir deneyimdi. Bittiğinde geri dönmemi engellemeye çalışın da görün.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU