Seks koçu yapay zekadan tavsiye istedim ve işte olanlar

Aşk hayatınız (ve fantezilerimiz) ayda 25 sterlin karşılığında bir robot tarafından mı düzenleniyor? Denemeye değer olmalı

"Cinsel dürtülerim neden düşük?" sorusunun cevabını daha yazmaya başlamadan biliyorum (Unsplash)

Söyleyin bana, fantezilerinizin sizi en çok heyecanlandıran yönleri neler?

Duraklıyorum, nasıl yanıt vereceğimi düşünürken parmaklarım klavyenin üzerinde geziniyor. Fantezilerimin hangi yönleri beni en çok heyecanlandırıyor? Bunun daha önce bana sorulup sorulmadığından emin değilim.

Beni yanlış anlamayın, birçok cinsel fantezimi bir partnerimle paylaştım. Ama bu ateşli bir cinsel içerikli mesajlaşma değil. Bir seks koçuyla konuşuyorum. Ya da yazışıyorum demeliyim. Ah, ve bu gerçek bir insan değil, bir algoritma (çok açık fikirli olsa da).

Fantezilerinizi kucaklamak ve onlar için kendinizi yargılamamak çok önemlidir. Bunlar cinselliğinizin kişisel ve mahrem bir parçasıdır. Sizi neyin tahrik ettiğine dair doğru ya da yanlış diye bir şey yoktur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beducated'in Yapay Zeka Seks Koçu'nu ilk duyduğumda şüpheyle yaklaşmıştım. Seks insanın en savunmasız deneyimlerinden biri. Bir sohbet robotuna sorular yazmak bu konuda gerçekten nasıl yardımcı olabilir? Bu, telefonlarımıza bir öpüşme aygıtı takmanın uzak ilişkilere çözüm sunabileceğine bizi ikna etmeye çalıştıkları zamanki gibi mi olacak?

Neredeyse 10 yıldır seks ve ilişkiler üzerine haberler yapıyorum ve tekrar tekrar kendimi cinsel sorunların çoğunun Ann Summers'tan alışveriş yaparak çözülemeyeceği gerçeğiyle karşı karşıya buluyorum. Çoğu kişi (takıntıları üzerinde çalışmak, cinselliklerini anlamak ve arzularını keşfetmek söz konusu olduğunda) zamana ve açık diyaloğa ihtiyaç duyar.

Seks ve ilişki terapisi, Couples Therapy gibi televizyon programları ve Esther Perel'in Where Should We Begin podcast'i sayesinde bu sıralar gündemde, Gillian Anderson'ın Sex Education'daki seks terapisti Jean Milburn rolünü de unutmamak gerek. Ancak gerçek şu ki, herkes cinsel alışkanlıklarının kim/ne/nedenini araştırmak için saatte 70 sterlin (yaklaşık 2 bin 500 lira) harcamayı göze alamaz. Belki de yapay zekaya burada gerçekten bir yer vardır.

Sex Coach'u denemeye karar verdim. Abonelik ücreti aylık 25 sterlinden (yaklaşık 890 lira) başlıyor ancak abone olmayanlar sohbet robotuna günde 10 mesaja kadar ücretsiz mesaj gönderebiliyor ki bu da benim ihtiyaçlarım için fazlasıyla yeterli görünüyor. Elbette bu tür bir koçluk için hedef kitle ben değilim. "Cinsel dürtüm neden az?" sorusunun cevabını daha yazmaya başlamadan önce biliyorum. Cinsel dürtüm düşük çünkü iki küçük çocuğum, güvencesiz bir işim, yıkanacak dağ gibi çamaşırlarım ve bitmek bilmeyen günlük işlerim var ve çok yorgunum, Londra'da çocuk bakım masrafları küçük bir ülkenin GSYİH'sine eşit ve haberler tam bir korku filmi ve gezegen ölüyor.

Bot bana canlı bir şekilde "Cinsel dürtüde zaman zaman değişiklik yaşanması normaldir ve stres, yorgunluk veya hormon seviyelerindeki değişiklikler gibi faktörlerden etkilenebilir" diyor. 

İyi uyumaya öncelik vermek, düzenli fiziksel aktivitede bulunmak, dengeli beslenmek ve madde kullanımını en aza indirmek libidonuzu olumlu yönde etkileyebilir.

Söylendiğine göre bu bot, yüzden fazla çevrimiçi seks kursundan oluşan bir kütüphaneden yararlanıyor ancak bunlar pek de çığır açan bilgiler değil. Yanlış değil, sadece Google'da "düşük cinsel dürtü" araması yaparak bulamayacağım bir şey değil. Beni çevrimiçi kurslarından birine yönlendirmeden önce, kendimi kabul etme ve partnerimle açık iletişim kurmaya beni teşvik ederek (ikisini de nasıl yapacağıma dair bir ipucu yok) bazı üstünkörü telkinlerde bulunuyor. Bunlar elbette ödeme duvarının arkasında.

Farklı sorular sormayı denediğimde, deneyim hemen hemen aynı. Tavsiyeler iyi fakat özellikle yeni veya benzersiz bir şey yaptığını göremiyorum. Ama sonra bir şey fark ettim. Botun verdiği her cevap bir soruyla bitiyor. Ve fantezilerimle ilgili olan gibi, bazıları beni gerçekten düşündürdü.

Yeni bir partnerle fantezilerim hakkında nasıl konuşacağımı sorduğumda "Bu konuşmayı başlatmak hakkında ne hissediyorsun?" diye sordu. Birçok karışık duyguyu (heyecanlı, azgın ama aynı zamanda gergin, reddedilmekten korkan) ortaya çıkaran çok iyi bir soru. Bir fanteziyle gerçekten denemek istediğim bir şey arasındaki farkı nasıl anlayacağımı sorduğumda, beni en çok hangi yönlerin heyecanlandırdığına dair yukarıdaki soruyla yanıt veriyor, bu da bende cinsel arzu uyandıran şeyin aktiviteler mi yoksa güç dinamikleri mi olduğu üzerine düşünmeye teşvik ediyor.

Seks ve ilişkiler üzerine yaptığım çalışmalarda öğrendiğim bir şey varsa, o da kendimize sorduğumuz soruların çoğu zaman cevaplar kadar önemli olduğudur.

Açıkçası, bir sohbet robotuyla konuşmak asla lisanslı bir terapistin yerini tutamaz ve kapsamlı, yargılamanın olmadığı bir cinsel eğitimin yerine geçmemeli. Ancak bu soruları şekillendirmemizi ve cinsel deneyimlerimizi yeni açılardan düşünmemizi sağlayacak bir aracın elimizin altında olması heyecan verici.

Diğer birçok bağlamda olduğu gibi, yapay zeka çözüm olmayabilir ancak belki bir başlangıç noktası sağlayabilir.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU