İsrail heyeti rehine anlaşmasını görüşmek üzere Kahire'ye gidiyor

Heyet cumartesi akşamı ya da pazar günü Kahire'ye yola çıkacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu / Fotoğraf: AP

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, İsrailli bir heyetin önümüzdeki iki gün içinde Gazze'de ateşkes sağlanması ve tutukluların serbest bırakılması için müzakerelerde bulunmak üzere Kahire'ye gideceği belirtildi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre "Rehine anlaşması için müzakere ekibi cumartesi akşamı ya da pazar günü Kahire'ye hareket edecek."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Sami Ebu Zuhri Reuters'a yaptığı açıklamada: "Netanyahu savaşı durdurmak istemiyor ve bu boş açıklamaları işlediği suçları örtbas etmek ve yansımalarından kaçmak için kullanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklama, İsrail'in Kanal 12 televizyonunun üst düzey güvenlik yetkililerinin "Netanyahu'nun rehine meselesinden vazgeçtiğini" söylediğini bildiren haberine yanıt olarak yapıldı.

Ofis açıklamasında, "Haber gerçek dışıdır ve (Hamas'ın) koşulları kabul ettiği ifadesi yanlıştır, zira İsrail'in tüm talepleri 27 Mayıs'a kadar uzanan çerçeveyle uyumludur. Başbakan iddia edilenin aksine yeni koşullar eklememiştir" ifadelerini kullandı.

Ofisten yapılan açıklamada "(Gazze Şeridi'ndeki Hamas lideri) Yahya Sinvar bir anlaşmaya varılmasının önündeki engeldir, rehinelerimizin serbest bırakılması için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Başbakan değil" denildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU