Yıldız isimleri buluşturan devam filminden muhteşem başlangıç

Tim Burton'ın filmi gişeyi kasıp kavurdu

Beterböcek Beterböcek, 28 Ağustos'ta 81. Venedik Film Festivali'nin açılışını yaptı (Warner Bros)

Birileri Beterböcek'in adını üç kez söylemiş gibi görünüyor... Tim Burton'ın sinir bozucu bir iblisi konu alan 1988 tarihli korku komedisinin devamı Beterböcek Beterböcek (Beetlejuice Beetlejuice) gösterime girdiği hafta sonunda 110 milyon dolar gibi büyük bir hasılat elde etti.

Beklentileri aştı

Kuzey Amerika'da 4 bin 575 sinema salonunda gösterime giren film, beklentileri fazlasıyla karşılamayı başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başrollerinde Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara ve Jenna Ortega'nın yer aldığı devam filmi, 1988 yapımı ilk Beterböcek'in (Beetlejuice) 74,7 milyon dolarlık hasılatını 3 günde geride bırakmayı başardı.

Uzun süredir merakla beklenen devam filminin ABD'de vizyona girdiği hafta sonunda 100 milyon dolar hasılat yapabileceği tahmin ediliyordu. Yapım ve dağıtım şirketi Warner Bros, tanıtımlarıyla bu ivmeyi korudu ve Beterböcek Beterböcek, 2017'de 123,4 milyon dolarlık rekor başlangıç yapan O'nun (It) ardından eylülün en yüksek ikinci gişe açılışını gerçekleştirdi. 

Hasılatı üç günde 145 milyon doları aştı

Fantastik film, ABD dışında da 35,4 milyon dolar hasılat elde ederek dünya çapındaki kazancını 145,4 milyon dolara çıkardı. Filmin yapım maliyetiyse 100 milyon dolar.

36 yıl sonra gelen devam filmi, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapmıştı. 

Dakikalarca ayakta alkışlanan fantastik film, 252 sinema yazarının incelemesine göre eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 76 puan aldı. Filmin izleyici skoruysa 82.

Beterböcek Beterböcek, Deetz ailesinin üç neslinin beklenmedik bir trajedinin ardından Winter River'daki evlerine geri dönüşünü konu alıyor.

Fantastik filmde Justin Theroux, Monica Bellucci, Willem Dafoe ve Burn Gorman da rol alıyor.

Burton, "Para için değil" demişti

Yönetmen Tim Burton, Beterböcek Beterböcek'in Venedik Film Festivali'ndeki basın toplantısında, "devam filmini para için çekmediğini" söylemişti.

Burton, kült filmin devamını 36 yıl sonra çekmekle ilgili şöyle demişti:

Devam filmini çekmeye başlamadan önce ilkini oturup izlemedim bile!


Independent Türkçe, Variety, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU