Devam filmi gözünü rekora dikti: 3 günde 145 milyon dolar kazanabilir

Yönetmeni "Para için çekmedim" diyor

Beterböcek Beterböcek, 28 Ağustos'ta 81. Venedik Film Festivali'nin açılışını yaptı (Warner Bros)

David Zaslav tarafından yönetilen meşhur yapım ve dağıtım şirketi Warner Bros, eylülün gelmesini iple çekiyordu. Bunun sebebi stüdyonun bu yılki en büyük hitlerinden biri olmaya aday Beterböcek Beterböcek'in (Beetlejuice Beetlejuice) gösterime girecek olması.

Tim Burton'ın yönettiği ve Michael Keaton'la birlikte dünyaca ünlü yıldız isimlerin oynadığı filmin hasılatının, dünya çapında 145 milyon dolara kadar çıkması bekleniyor.

Jenna Ortega etkisi

Winona Ryder ve Catherine O'Hara'nın da yer aldığı orijinal kadroya Netflix'in rekortmen dizisi Wednesday'in megastarı Jenna Ortega'nın da eklenmesi, izleyicilerin bu klasiğe olan iştahını daha da artırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devam filminin Kuzey Amerika hasılatının, gösterime girdiği hafta sonunda 80 milyon dolara kadar çıkabileceğine inanılıyor.

1988 yapımı ilk Beterböcek (Beetlejuice) gösterime girdiği yıl dünya çapında 74,6 milyon dolar kazanmıştı.

Beterböcek Beterböcek'in, Kuzey Amerika'da 4 bin 500 salonda gösterime girmesi bekleniyor. Bu rakam, 2024 için bir rekor.

6 Eylül'de vizyona girecek film, dünya prömiyerini Venedik'te yaptı. Prestijli festivalden gelen ilk yorumlar son derece olumlu. Fantastik film, 66 sinema yazarının incelemesine göre eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 82 puan almayı başardı. 

Övgü dolu yorumların da izleyicilerin sinema salonlarına akın etmesine yardımcı olacağı düşünülüyor.

"Para için çekmedim"

Beterböcek Beterböcek, Deetz ailesinin üç neslinin beklenmedik bir trajedinin ardından Winter River'daki evlerine geri dönüşünü konu alıyor.

Fantastik filmde Justin Theroux, Monica Bellucci, Willem Dafoe ve Burn Gorman da rol alıyor.

Yönetmen Tim Burton, Beterböcek Beterböcek'in Venedik Film Festivali'ndeki basın toplantısında, "devam filmini para için çekmediğini" söylemişti.

Burton, 1988 tarihli kült filmden 35 yıl sonra devamını çekmekle ilgili konuşurken şöyle demişti:

Devam filmini çekmeye başlamadan önce ilkini oturup izlemedim bile!


Independent Türkçe, Deadline, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU