İsrail'in Batı Şeria'daki saldırısında aralarında Hamas liderinin de bulunduğu 5 kişi öldürüldü

Hamas'ın siyasi büro üyeleri Ravhi Mushtaha ve Samah al-Saraj öldürüldü

Batı Şeria'nın El Halil kentinde Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesini kınayan gösteri sırasında İsrail ordusuna ait bir aracın arkasından yanan lastiklerden duman yükseliyor / Fotoğraf: AFP

Hamas medyası, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da bir araca düzenlediği hava saldırısında bir Hamas liderinin öldürüldüğünü duyurdu. Filistin Haber Ajansı (WAFA) ise saldırıda  dört kişinin daha öldürüldüğünü ancak kimliklerinin henüz belirlenmediğini belirtti.

İsrail ordusu Batı Şeria'nın Tulkarm kenti civarında bir " silahlı hücreye" hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Hamas medyası, aracın savaşçıları taşıdığını ve Tulkarm Tugayları'ndan bir liderin öldürüldüğünü bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu gelişme, Hamas'a yakın kaynakların dün İsrail'in Gazze'deki yeraltı tünellerinden birinde hareketin siyasi bürosunun iki üyesine ve onlarla birlikte olan üç askeri komutana suikast düzenlediğini açıklamasından sonra gerçekleşti.

Şarku'l Avsat'a konuşan kaynaklar suikasta kurban giden iki ismin Hamas'ın siyasi büro üyeleri Ravhi Mushtaha ve Samah al-Saraj olduğunu söyledi.

Aynı kaynaklara göre, hareketin askeri kanadı El Kassam Tugayları'ndan üç askeri yetkili de aynı saldırıda öldürüldü: Gazze Tugayları'nın istihbarat servisi komutanlarından ve bir süre operasyon şefi ve seçkin bir komutan olan Abdülhadi Siyam; El Kassam'ın istihbarat servisinden ve hükümetin İç Güvenlik Servisi'nden ayrı olan Hamas'ın siyasi kademesinin Genel Güvenlik Servisi komutanlarından Sami Udeh ve Gazze Tugayları'nın füze birimi komutanlarından Muhammed Hadid aynı saldırıda öldürülenler arasında.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

 

DAHA FAZLA HABER OKU