Netanyahu'nun arabuluculara karşı savaşı müzakereleri istikrarsızlaştırıyor

İsrail'in çekilmesinden sonra Cenin'de geniş çaplı yıkım... Batı Şeria'da ABD vatandaşı Türk bir aktivist öldürüldü

Dün Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı’nda öldürülen sekiz Filistinlinin cenaze törenine katılan Filistinliler / Fotoğraf: Reuters

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun arabuluculara savaş açarak Gazze ateşkes müzakerelerini baltaladığı suçlamalarının ortasında Batı Şeria, Filistin gündeminin merkezinde yer almaya devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail güçleri dün en az 21 kişinin ölümüne ve altyapıda geniş çaplı hasara yol açan on günlük operasyonların ardından Cenin’den çekilirken, yerleşim karşıtı ABD vatandaşı Türk bir aktivistin dün Nablus'ta düzenlenen bir yürüyüş sırasında İsrail askeri tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Gazze cephesinde ateşkes müzakereleri, üç arabulucunun (ABD, Mısır ve Katar) hedefinden ayırmayan Netanyahu tarafından rehin alınmış gibi görünüyor. Netanyahu, müttefiki Washington'u olası bir anlaşma hakkında ‘yanlış söylemler yaymakla’ suçlarken, ‘müzakerelerin gidişatını baltalama’ bağlamının bir parçası olarak Mısır sınırındaki Philadelphia (Selahaddin) Koridorunda kalmakta ısrar ediyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU