Rol arkadaşı, Damon'ın Oppenheimer'da verdiği "yararsız" tavsiyeyi paylaştı

Hartnett ve Damon, Oscar ödüllü biyografi filminde birlikte rol almıştı

Oppenheimer, Akademi Ödülleri'nden 7'sini kazanmıştı (Universal Pictures/Oppenheimer)

Josh Hartnett, Oscar ödüllü rol arkadaşı Matt Damon'ın Oppenheimer setinde kendisine verdiği "yararsız" tavsiyeyi paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Christopher Nolan'ın yönettiği film, 2024 Oscarlarını kasıp kavurarak 13 adaylıktan 7 ödül kazanmıştı. Film, Amerikalı teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın kariyerini ve II. Dünya Savaşı sırasında dünyanın ilk nükleer silahlarının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor.

Pearl Harbour yıldızı, Oppenheimer'la birlikte Kaliforniya Üniversitesi'nin Berkeley Kampüsü'nde çalışan Nobel ödüllü nükleer fizikçi Ernest Lawrence'ı canlandırıyor.

Hartnett, Tonight Show with Jimmy Fallon'da sözlerine "Bana pek çok iyi tavsiye verdi" diye başladı:

Özellikle biri, o kadar yararsızdı ki: Halihazırda rol için almış olduğum kiloyu almamamı söyledi.

Rol için yaklaşık 30 pound (yaklaşık 13,5 kilo) aldım ve o da 'Ondan bir daha asla kurtulamayacaksın, adamım' dedi.

Damon, ABD Ordusu Mühendisler Birliği (United States Army Corps of Engineers/USACE) subayı ve Manhattan Projesi'nin direktörü General Leslie Groves'u canlandırıyor. Dünyanın ilk nükleer silahlarını geliştirmeyi hedefleyen ve ilk atom bombasıyla sonuçlanan araştırma ve geliştirme girişimine Manhattan Projesi adı verilmişti.

Hartnett, Can Dostum'da (Good Will Hunting) da oynayan aktörün yeni bir rol üstlenirken uyduğu bir tavsiyesinin olduğunu söyledi:

40 yaşın üzerinde kilo almayın.

Hartnett şöyle devam etti: 

O, 'Hayatının geri kalanını o kilodan kurtulmaya çalışarak geçireceksin ve asla gitmeyecek çünkü vücudun o kiloyu tekrar almak isteyecek' diyor.

'Sadece o boyuta geri dönmeyi sürdüreceksin ve kurtulmaya çalışsan da o geri dönecek.' Ve bana prodüksiyon boyunca bunu söylemeye devam etti.

Paradise Lost'un yıldızı espri yaparak, "Ben de 'Teşekkürler Matt. Bunu bana şimdi söylediğin için teşekkürler. Onu zaten aldım" diye yanıt vermiş:

Ve artık yemek yemiyorum.

Oppenheimer, 2023'te vizyona girdikten sonra gişede 1 milyar dolardan fazla hasılat elde etti.

Nolan, daha önce Dunkirk (2017), Başlangıç (Inception/2010) ve Akıl Defteri (Memento/2000) gibi filmlerle daha önce beş kez aday gösterildiği En İyi Yönetmen dalındaki Akademi Ödülü'ne ilk kez bu nükleer biyografiyle kavuştu.

"Hepsi performansının zirvesinde" olan yıldızlarına ve "inanılmaz ekibine" teşekkür ettiği Oscar kabul konuşmasını çoğunlukla endüstri odaklı tutan Nolan, 1997'den beri tüm filmlerinde yapımcı olarak çalışan eşi Emma Thomas'ı da özel bir şekilde anmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Eren Umurbilir

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU