Tartışmalı korku filmi nasıl gişe şampiyonuna dönüştü?

Joker'in dev bütçeli devam filmini ezdi geçti

Terrifier filmleri insanların sinema salonlarında fenalaşmasına yol açmış, Leone bunun bağımsız yapımı tanıtmak için "pazarlama taktiği" olduğunu reddetmişti (Cineverse Corp.)

ABD gişesinin yeni bir palyaço prensi var ve onun adı Art...

Terrifier 3, serinin yönetmeni Damien Leone ve yıldızı David Howard Thornton sayesinde geçen hafta sonu gişede fırtınalar estirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sadece 2 milyon dolarlık bütçesine karşılık gösterime girdiği hafta sonunda 18,9 milyon dolar kazanan korku filmi, Joker'in dev bütçeli devam filmi İkili Delilik'i ezdi geçti.

Thornton'a göre, Palyaço Art'ı canlandırmanın anahtarı çoğu popüler slasher'dan farklı.

Thornton şöyle aktarıyor:

Yaptığı şeyin komik olduğunu düşünüyor çünkü gülüyor. Bunların hiçbirini intikam için yapmıyor. Öfkeli ya da onun gibi bir şey değil. İnsanları öldürmeyi kendisi için bir eğlence kaynağı olarak görüyor. Bu, karakteri sağlamlaştırmama gerçekten yardımcı oldu çünkü o anti-palyaço.

"Neredeyse İmparatorun Dönüşü gibi"

Terrifier 3 geçen hafta ABD sinemalarında gösterime girdi. Thornton ise şimdiden Terrifier 4'ün setine geri dönmek için sabırsızlanıyor.

Terrifier 3'ün, filmin sonunda karakterleri bıraktığı yeri seviyorum. Neredeyse Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü (Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back) gibi.. Bu yüzden bu karakterin ileride nereye gideceğini görmek için çok heyecanlıyım çünkü daha önce hiç olmadığı kadar farklı bir durumda.

44 yaşındaki Thornton, ilk olarak New York tiyatro sahnesinde yaşadığı bir dizi hayal kırıklığının ardından Palyaço Art için seçmelere katılmış.

Daha önce hiçbir film rolü için seçmelere katılmamıştım ama sinemaya adım atmak istiyordum. Daha sonra Terrifier'ın seçmelerine denk geldim ve şöyle düşündüm: 'Kötü kalpli Mr. Bean'e benziyor. Böyle bir karakteri oynamayı çok isterdim.' Bu yüzden başvurdum ama menajerim bu konuda benimle mücadele etti. 'Bu çok düşük bütçeli bağımsız bir film. Gerçekten böyle şeyler yapmana gerek yok' dedi.

"New York'ta garsonluk yapıyordum"

Thornton'ın menajeri sonunda kabul etti ama bu başarının hemen geleceği anlamına gelmiyordu. Terrifier, 2016 ve 2017'de festivallerde gösterildi. Mart 2018'de nihayet daha erişilebilir hale geldiğinde, olumlu tepkiler ve kült takipçiler Terrifier 2'nin 2019'daki başarısının önünü açtı.

İlk Terrifier'ı çekerken ve çektikten sonra bile New York'ta garsonluk yapıyordum ve zar zor geçiniyordum. Film 2018'de vizyona girdi ve hayatımı değiştirdi.


Independent Türkçe, Hollywood Reporer, Bloody Disgusting

DAHA FAZLA HABER OKU