Kubrick'in kızı, babasının yaşasaydı Trump'ı destekleyeceğini iddia etti

Cumhuriyetçi başkan adayı, yakın zamanda bir kampanya videosunda Kubrick'in filmi Full Metal Jacket'ten görüntüler kullanmıştı

R. Lee Ermey, Donald Trump'ın yakın zamanda yayımlanan kampanya videosunda yer alan Full Metal Jacket sahnesinde (Donald Trump/X)

Stanley Kubrick'in kızı Vivian, Donald Trump'ın bir seçim kampanyası videosunda, yönetmenin Oscar'a aday olmuş 1987 yapımı filmi Full Metal Jacket'tan görüntüler kullanmasının ardından, babasının yaşasaydı başkan adayını destekleyeceğine "çok emin" olduğunu iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu kesit, Trump'ın X (Twitter) hesabında "WOKE BİR ORDUMUZ OLMAYACAK!" açıklamasıyla paylaşılmıştı.

Videoda Full Metal Jacket'ta, R. Lee Ermey'nin oynadığı acımasız, ırkçı donanma çavuşunun Matthew Modine'in canlandırdığı Er Joker'a bağırdığı sahneler yer alıyor. Sahnelerin altında "Başkan Trump" yazıyor.
 

Full Metal Jacket

Matthew Modine, Full Metal Jacket'ta (Warner Bros)


Ardından ordu subaylarının LGBTQ+'ya desteklerini ifade ettiği görüntüler geliyor. Bu sahnelerin altındaysa şu cümle yer alıyor:

Yoldaş Kamala.

Modine, videoyu eleştirerek Entertainment Weekly'ye yaptığı açıklamada şöyle demişti:

Trump, Kubrick'in güçlü savaş karşıtı filmini dönüştürerek ve derin bir şekilde çarpıtarak sapkın, homofobik ve manipülatif bir propaganda aracına çevirdi.

Ancak Vivian Kubrick, X'te paylaştığı açıklamada, doğrudan "babasının Trump'ın Full Metal Jacket görüntülerini kullanmasını istemeyeceğini düşünenlere" yanıt verdi.
 

Kubrick
Kubrick'in diğer filmleri arasında Cinnet (The Shining), 2001: Uzay Macerası (2001: A Space Odyssey), ve Otomatik Portakal (A Clockwork Orange) yer alıyor (Warner Bros)


Vivian Kubrick şöyle yazdı:

Temelde savaş karşıtı bir filmle, woke olmayan, sert bir orduyu ve dolayısıyla savaşı destekleme fikrinin çelişkili olduğuna katılıyorum ama çok tehlikeli ve tuhaf bir dönemde olduğumuz için bu görüntüler, şüphesiz tamamen çıkarlara yönelik.

Kubrick, Trump'ın gerçekten de barış yanlısı bir lider olduğunu uzunca savunduktan sonra "Dürüst olmak gerekirse (Reagan'ı desteklemiş) babam, Amerika'yı, hatta dünyayı, bu gezegeni ele geçirmeye çalışan son derece yıkıcı Küreselci güçlerden kurtarmayı onaylardı diye düşünüyorum" diye devam etti.

FMJ'deki görüntüler, onun ABD ordusunun iyi eğitilmiş, çok sert, odaklı ve adanmış savaşçılar olması ve woke'çuluğun moral düşüren etkilerinin orduya girmemesi, insanların orduya sadece cinsiyet değiştirme operasyonlarının maliyetinin karşılanması için katılmaya teşvik edilmemesi gerektiğini aktarmasını sağlıyorsa Trump, benim rızama sahip.

Son olarak, babamı çok iyi tanıdığım için size onun insan doğasının ne kadar çelişkili olduğunu derinden anladığının garantisini verebilirim. Bu da savaş karşıtı filmler yaparken silahlara büyük bir tutku duymasını (avcılık değil özsavunma) ve pek çok silaha sahip olmasını açıklıyor!

Babamın yaşama büyük bir saygısı vardı, filmleri hayata, özgürlüğe ve mutluluk arayışına duyduğu sevgiyi su götürmez bir şekilde kanıtlıyor. Bu sebeple, onun Trump'ı destekleyeceğine ve onun özgürlük mücadelesine yardımcı oluyorsa FMJ'yi çıkarları için kullanmasını affedeceğine çok eminim! Kapiş?

New York'ta doğan ve 1999'da hayatını kaybeden Stanley Kubrick, yaygın bir şekilde gelmiş geçmiş en iyi sinemacılardan biri kabul ediliyor. Filmleri arasında 2001: Uzay Macerası (2001: A Space Odyssey), Otomatik Portakal (A Clockwork Orange), Cinnet (The Shining), Zafer Yolları (Paths of Glory), Dr. Garipaşk (Dr. Strangelove) yer alıyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU