Harrison Ford'dan Marvel rollerinden kaçınan oyunculara tavsiye

Aktör, gelecek sene Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya'yla Marvel Sinematik Evreni'ne katılacak

(Reuters)

Harrison Ford'un aktif bir şekilde Marvel rollerinden kaçınan oyunculara bir tavsiyesi var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

82 yaşındaki Hollywood yıldızı, gelecek sene Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya'yla (Captain America: Brave New World) Marvel Sinematik Evreni'ne katılacak. Ford, Thaddeus “Thunderbolt” Ross, namı diğer Red Hulk karakterini canlandıracak.

GQ'yla yeni bir röportajda Ford, filmlerinin sinemaseverler arasında popülerliği göz önünde bulundurulduğunda çizgi roman stüdyosundan kaçınmanın kendisi ve diğer oyuncular için "aptallık" olacağını söyledi.

Ford "Yerimizde sayıp değişime dair üzüntü duyarak bunun bir parçası olmazsak aptallık ederiz" dedi.

Sektörün en azından benim için yeni olan ve seyirciler için iyi deneyimler ürettiğine inandığım bir kısmına dahil oluyorum. Bundan keyif alıyorum.

Ford, gişe rekorları kıran film serilerine elbette yabancı değil, onlarca yıl boyunca Star Wars'daki Han Solo karakterini ve Indiana Jones rolünü üstlenmişti.

Ford ekledi:

1980'ler ve 1990'larda yaptığımız filmlerin dışındaki yapımların da cazibesini anlıyorum.

Bununla ilgili söyleyeceğim genel bir şey yok. Durumumuz neyse o, bir şeyler değişiyor, dönüşüm geçiriyor ve devam ediyor.

Ford'un yorumları, Yenilmezler (Avengers) ve Deadpool & Wolverine gibi yapımların sinemayı ve film yıldızlarını sözümona "öldürdüğüne" dair eleştirilerin ardından geliyor.

2022'de Quentin Tarantino, Chris Evans gibi oyuncuların film yıldızlarından daha çok süper kahraman karakterleri olarak tanındığını söylemişti.

Hollywood film yıldızlarının ölümü sorulduğunda Ford şöyle dedi:

Ah, bence bu saçmalık.

Ford, dergiye "Bence soru film yıldızı var mı yok mu sorusu değil. Her gün harika oyuncular ortaya çıkıyor" diye anlattı.

Film yıldızına dönüşüp dönüşmedikleri pek de önemli değil. Filmler, yıldızlara ihtiyaç duyarsa onları bulur.

Film yıldızı olmak ne demek hiçbir zaman anlamadım. Ben bir oyuncuyum. Hikaye anlatırım. Ben beraber çalışan, hikayeler anlatmak için bir araya gelen bir grubun parçasıyım. Bir hikaye anlatıcılığı yardımcısıyım. Ben buyum.

Marvel; Natalie Portman, Samuel L Jackson, Florence Pugh, ve artık Ford da dahil olmak üzere sinemanın en ünlü isimlerinden bazılarına yer vermiş olsa da bu, sinemacıların stüdyoyu eleştiri yağmuruna tutmasına engel olmamıştı.
 

Kaptan Amerika
Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya (Marvel Studios)


Marvel'ı eleştirenler arasında Martin Scorsese, Jennifer Aniston, James Cameron, Francis Ford Coppola, Jodie Foster ve Stephen Dorff da var.

Robert Downey Jr. ve Christian Bale gibi Marvel serilerinde rol almış oyuncular bile deneyimleri hakkında bazı alaycı yorumlar yapmıştı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU