Meşhur korku serisinin yönetmeninden heyecanlandıran ipucu

"Bence sınır yok"

31 yaşındaki Naomi Scott, Gülümse 2'den önce Netflix dizisi Bir Skandalın Anatomisi'nde (Anatomy of a Scandal) de rol almıştı (Paramount Pictures)

Gülümse 2 (Smile 2) henüz vizyona girmemiş olsa da yazar ve yönetmen Parker Finn, korku serisinin geleceği hakkında şimdiden düşünmeye başladı bile.

2022'de gişede büyük başarı yakalayan Gülümse'nin ardından, yarın dünya çapında sinemalarda gösterime girecek devam filminin çekileceği zaman kaybetmeden duyurulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Korku hayranlarının uzun süredir heyecanla beklediği devam filmine ilk tepkiler son derece olumlu. Gülümse 2'nin ilkinden daha iddialı ve daha korkunç olduğu yazılırken, başrol oyuncusu Naomi Scott da doğaüstü lanetin musallat olduğu pop yıldızı Skye Riley rolündeki performansıyla beğeni topluyor.

Peki bu film, serinin sonunu mu işaret ediyor? Finn, Gülümse 3'ün gelip gelmeyeceğine dair niyetini gizli tutsa da serinin geleceğiyle ilgili olumlu düşündüğü açık. 

GamesRadar+'a konuşan yönetmen, devam filminin hem izleyicilerin gözünde hem de gişede nasıl bir performans sergileyeceğini bekleyip görmek zorunda olsa da Gülümse evreninde keşfedilecek çok şey olduğuna inandığını söylüyor.

"Şansımız yaver giderse sınır yok"

37 yaşındaki sinemacı, "Bence Gülümse dünyasının gidebileceği çok farklı, ilginç yönler, farklı yollar var" diyerek ekliyor:

Şu anda izleyicilerin Gülümse 2'ye nasıl tepki vereceğini görmek için çok heyecanlıyım. Sinemaseverlerin filmle bağ kurması ve onu kucaklamasıyla ilgili şansımız yaver giderse bence sınır yok.

Finn daha önce Gülümse'nin bundan sonra nereye gidebileceğine dair fikirleri olduğunu söylemiş ve bu yıl SFX dergisine şunları söylemişti: 

Çok heyecan verici olduğunu düşündüğüm bazı fikirler var. Bence her birinin bir öncekinden daha da raydan çıktığı bir Gülümse filmleri serisi hayal etmek gerçekten eğlenceli.

Gülümse 2'de pop fenomeni Skye, giderek daha korkunç ve açıklanamaz olaylar yaşamaya başlıyor. Artan dehşet ve şöhretin baskısından bunalan Skye, iyice tepetaklak olmadan önce hayatının kontrolünü yeniden kazanmak istiyor. Genç pop yıldızının bunun için karanlık geçmişiyle yüzleşmekten başka çaresi kalmıyor. 

İlk film bütçesini katlamıştı

İlk filmin yıldızı Kyle Gallner da lanetlenmiş polis dedektifi Joel rolüyle geri dönüyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Lukas Gage, Rosemarie DeWitt, Raúl Castillo, Peter Jacobson ve Miles Gutierrez-Riley de yer alıyor.

2022 yapımı ilk film, hem eleştirmenlerin beğenisini kazanmış hem de gişede beklenenden çok daha iyi bir performans sergilemişti. 

17 milyon dolarlık bütçeyle çekilen Gülümse, dünya çapında 217,4 milyon dolar hasılat elde etmeyi başarmıştı. 

Gülümse 2, 18 Ekim'de gösterime girecek.


Independent Türkçe, GamesRadar+, SFX

DAHA FAZLA HABER OKU