Sürpriz gişe canavarının devamı gözünü yükseklere dikti

"Seyircinin dengesini bozuyor"

Gülümse 2, 18 Ekim'de vizyona giriyor (Paramount Pictures)

Beklenmedik bir gişe başarısı elde eden Gülümse'nin devam filmi Gülümse 2, gösterime girdiği hafta sonunda yüzleri güldürmeyi hedefliyor. 

Kuzey Amerika'daki 3 bin 500 sinema salonunda izleyiciyle buluşması planlanan korku filminin, 20 ila 25 milyon dolar kazanması bekleniyor.

İlk film üç günde 22,6 milyon dolar kazanmıştı

Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Kal Penn ve Rob Morgan'ın rol aldığı 2022 yapımı Gülümse de vizyona girdiği hafta sonunda ABD'de 22,6 milyon dolar hasılat elde etmeyi başarmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen Parker Finn'in 2020'de çektiği Laura Hasn't Slept adlı kısa filminden uyarladığı korku filmi, ABD'de 105 milyon dolar, dünya genelindeyse 217 milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı.

Gülümse 2 de eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar aldığından, gişe gözlemcileri devam filmi için ilk bilet satışlarının 25 milyon doları aşabileceğine inanıyor. 

Ancak yapım şirketi Paramount'taki kaynaklar, Nefesini Tut 2 (Don't Breathe 2) ve O: Bölüm 2 (It: Chapter Two) gibi devam filmlerinin öncüllerinin altında hasılat elde ettiğini hatırlatıyor. 

Gülümse 2'nin yapım maliyeti 28 milyon dolar.

İlk Gülümse'yi çeken Finn, turneye çıktığı sırada bir dizi rahatsız edici olay yaşamaya başlayan bir pop şarkıcısını konu alan devam filminin de yönetmen koltuğunda oturuyor.

Filmde başroldeki Britanyalı aktris Naomi Scott'a Rosemarie DeWitt ve Lukas Gage eşlik ediyor. 

Variety'nin baş film eleştirmeni Owen Gleiberman Gülümse 2'yle ilgili övgü dolu eleştirisinde filmin en iyi yanının "seyircinin dengesini bozması" olduğunu söylüyor.


Independent Türkçe, Variety, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU