Çok konuşulan korku filminin yönetmeninden Stephen King uyarlaması

İlk fragman paylaşıldı

1982'de En İyi Kısa öykü dalında British Fantasy Award'a aday gösterilen hikayeden uyarlanan The Monkey, ABD'de 21 Şubat 2025'te gösterime girecek (Neon)

Stephen King'in aynı adlı kısa öyküsünden uyarlanan The Monkey'den yeni fragman paylaşıldı.

King'in 1985'te yayımlanan kitabı Sis'te (The Mist) yer alan Maymun adlı öyküye dayanan korku filminin yeni fragmanında kaza gibi görünen korkunç olaylar silsilesi dikkat çekiyor. 
 


Bir karakterin "Herkes ölür" dediği duyuluyor: 

Ve hayat budur...

Ancak bu ölümlerin, ürkütücü bir maymun oyuncağından kaynaklandığı anlaşılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'de 28 Şubat 2025'te vizyona girmesi planlanan film, kimin eline geçse ölüm getiren oyuncak maymunla yıllar sonra karşılaşan ikiz kardeşlerin, masum bir çocuğun hayatını kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Yönetmen koltuğunda, yılın sansasyon yaratan korku filmi Cambaz'la (Longlegs) adından söz ettiren Osgood Perkins'in oturduğu The Monkey'nin başrollerini Theo James, Elijah Wood ve Tatiana Maslany paylaşıyor. 

Yönetmen Perkins'in senaryosunu da kaleme aldığı filmin yapımcılığını Korku Seansı'yla (The Conjuring) da tanınan James Wan ve Megan'dan (M3GAN) Michael Clear üstleniyor. 

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Laura Mennell, Christian Convery, Laura Mennell ve Sarah Levy gibi isimler yer alıyor.

Perkins yeni uyarlamasıyla ilgili "Bana göre, oyuncak maymun hakkında bir film yapacaksanız, bu konuda ciddi olabilirsiniz" demişti:

Ama King'in hikayesinin çoğu komik ve nostaljik duygulara sahip. Biz de biraz daha 1980'lerin sonundan 1990'lara uzanan bir film yapmaya çalıştık.

Amerikalı yönetmen, Bloody Disgusting'in Boo Crew Podcast'ine verdiği röportajda yeni filminin Cambaz'a benzemeyeceğini söylemişti:

Daha çok Ölüm Kitabı (Misery) veya Creepshow ya da Gremlinler (Gremlins) gibi...


Independent Türkçe, GamesRadar, Bloody Disgusting

DAHA FAZLA HABER OKU