Kimsenin beğenmediği korku filmi izlenme listelerinde zirveye oynuyor

Yeni Stephen King uyarlaması, Marvel ve DC dizilerini geride bıraktı

Salem's Lot'un Eylül 2022'de gösterime girmesi planlanmış ancak vizyon tarihi 2023 ilkbaharına ertelenmişti. Daha sonra da ABD'de vizyondan tamamen çekilerek rafa kaldırılmıştı (Max)

Yeni korku filmi Salem's Lot, büyük DC ve Marvel yapımlarını geride bırakmayı başardı.

Veri toplama sitesi ReelGood'a göre Salem's Lot, 3-9 Ekim haftasında ABD genelinde en çok izlenen ikinci yapım oldu. 

İddialı ve yüksek bütçeli yapımları geride bıraktı

Korku filmi, Netflix'in ikinci sezon onayını hemen kapan romantik komedi dizisi Nobody Wants This'in arkasından ikinci sırada yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, ABD'de vizyona girmeden doğrudan yayın hayatına başlayan vampir filminin, George Clooney ve Brad Pitt'i başrollerde buluşturan Yalnız Kurtlar (Wolfs), Amazon Prime Video'nun Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (The Lord of the Rings: The Rings of Power) ve Sundance Film Festivali'nde adından söz ettirdikten sonra Netflix'te izleyiciyle buluşan İçinde Kim Var? (It's What's Inside) gibi yapımları geride bıraktığı anlamına geliyor. 

Salem's Lot'un ayrıca Disney+'ın yeni Marvel dizisi Agatha All Along ve HBO'nun uzun süredir beklenen DC macerası The Penguin'i geride bırakması dikkat çekiyor. 

Colin Farrell, Cristin Milioti, Clancy Brown, Michael Kelly ve Theo Rossi'yi buluşturan The Penguin'in 4. bölümü, IMDb kullanıcılarından 10 üzerinden 9,5 gibi etkileyici bir puan almayı başarmıştı.

Ne eleştirmenler beğendi ne de izleyiciler

Stephen King'in 1975 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan Salem's Lot, yeni kitabı için ilham bulmak üzere memleketine dönen Ben Mears adlı bir yazarı konu alıyor. Ancak kasaba sakinlerinin gizemli bir komşu tarafından vampire dönüştürüldüğünü fark etmesiyle hayatı kabusa dönüyor.

Korku filmi, izlenme listelerinde zirveye çıkmasına rağmen eleştirmenlerle sinemaseverleri pek de memnun edememiş gibi görünüyor.

Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden ancak 45 puan alabildi. İzleyici puanıysa daha düşük: 100 üzerinden sadece 40.

Gary Dauberman'ın yönettiği Salem's Lot'un başrollerinde Lewis Pullman, Alfre Woodward, Mackenzie Leigh, Bill Camp ve Spencer Treat Clark gibi isimler yer alıyor. 

Meşhur kitabın üçüncü uyarlaması

2024 yapımı film, 1975 tarihli romanının 1979 ve 2004'teki mini dizilerin ardından üçüncü uyarlaması.

ABD'de 3 Ekim itibarıyla yayın platformu Max üzerinden izlenebilen film, Birleşik Krallık'taki korku meraklılarıyla sinema salonlarında buluşuyor.

Salem's Lot, Türkiye'de gösterime girmedi.


Independent Türkçe, GamesRadar, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU