Austin'in Rus mevkidaşı ile görüşmesi sonrasında Washington ve Moskova farklı hikayeler sunuyor

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, “Belousov, ABD'nin Ukrayna silahlı kuvvetlerine silah sağlamaya devam etmesi halinde durumun daha da tırmanması riskine dikkat çekti” denildi

 ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin / Fotoğraf: AP

ABD ve Rusya savunma bakanları bir yıldan uzun bir süre sonra ilk kez bugün telefonda görüştüler ve iki taraf da görüşmeyle ilgili oldukça farklı açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pentagon'dan yapılan açıklamada Bakan Lloyd Austin ve Rus mevkidaşı Andrei Belousov'un açık iletişim hatlarının önemini ele aldıkları belirtildi.

Pentagon sözcüsü Hava Kuvvetleri Tümgeneral Patrick Ryder gazetecilere yaptığı açıklamada, Mart 2023'ten bu yana türünün ilk örneği olan görüşmeyi Austin'in başlattığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Belousov'un Austin'i ABD'nin Ukrayna'ya silah sağlamaya devam etmesinin tehlikeleri konusunda uyardığını bildirdi.

Bakanlığın Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Belousov, ABD'nin Ukrayna silahlı kuvvetlerine silah sağlamaya devam etmesi halinde durumun daha da tırmanması riskine dikkat çekti" ifadeleri yer aldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Ukrayna'nın dört bölgesini ilhak etmesi, Moskova'nın Washington ile ilişkilerinin 1962'deki Küba füze krizinden bu yana en düşük seviyeye düşmesine yol açtı.

Karşılıklı suçlamaların sonuncusunda Moskova bu hafta başında, Ukrayna'nın Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'a Washington'dan tedarik edilen beş füzeyle düzenlediği ve dört kişinin ölümüne yol açan saldırıdan ABD'nin sorumlu olduğunu belirtti.

Bu tür son telefon görüşmesi Austin ile eski Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasında yapıldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU