Kuzey Kore: Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı "meşru müdafaadır"

Pak, "Düşman güçlerin yarattığı artan tehdide karşı, güvenliğini korumak için stratejik bir karşı saldırı düzenlemek Rusya'nın meşru müdafaa hakkıdır” dedi

Kim ve Putin ülkeleri arasındaki stratejik ortaklık anlaşmasının imza töreninde / Fotoğraf: Reuters

Kuzey Kore bugün  yaptığı açıklamada, ABD'yi Ukrayna'ya verdiği askeri destekten dolayı eleştirerek, Rusya'nın hamlelerini "meşru müdafaa" olarak desteklediğini ifade etti ve Moskova ile Pyongyang arasında artan askeri ilişkilerin altını çizdi.

Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Askeri Komisyonu Başkan Yardımcısı Pak Jong-chun konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “ABD yöneticileri, Rusya'ya karşı bir vekalet savaşı yürütmek için savaş makinelerini pervasızca Ukrayna'ya sokmaya devam ederlerse, bu kesinlikle Rusya'nın daha güçlü bir karşılık vermesine yol açacaktır" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Kuzey Kore haber ajansı KCNA’dan aktardığı açıklamaya göre Pak, "Düşman güçlerin yarattığı artan tehdide karşı, güvenliğini korumak için stratejik bir karşı saldırı düzenlemek Rusya'nın meşru müdafaa hakkıdır. Güney Kore'nin Yonhap haber ajansına göre Rusya'nın herhangi bir karşı eylemi, meşru bir meşru müdafaa eylemi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Pak, "Ülkelerinin egemenlik haklarını, stratejik istikrarını ve toprak bütünlüğünü savunmak için haklı bir mücadele veren Rus ordusu ve halkıyla her zaman omuz omuza olacağız" dedi.

Pak, özellikle ABD'nin Ukrayna ile yaptığı anlaşmayı, Rus güçlerinin daha önce anlaşmaya varıldığı gibi sadece Harkiv bölgesinde değil, Ukrayna içinde sınır ötesi saldırılarda bulunduğu her yerde sınır ötesi Rus topraklarını vuracak şekilde genişletmesini eleştirdi.

Pak şöyle dedi: "Bu kez ABD, Ukraynalı neo-Nazilerin Rusya topraklarının herhangi bir bölümüne istedikleri gibi saldırmalarına izin verecek kadar ileri gitti.”

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, geçtiğimiz hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Pyongyang'da gerçekleştirdiği zirve görüşmeleri sırasında, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına "tam destek" verdiğini ifade etti ve Moskova ile stratejik iş birliğini güçlendirme sözü verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU