Kiev: Kuzey Kore 'Ukraynalıların toplu katliamında' Rusya'ya yardım ediyor

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Podolyak, "Kuzey Kore askeri alanda Rusya ile aktif bir şekilde iş birliği yapıyor” dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Putin’nin Pyongyang ziyaretinde / Fotoğraf: AFP

Ukrayna, Kuzey Kore'yi, Rusya'ya sivillerin "toplu katliamına" olanak sağlayan askeri yardım sağlamakla suçladı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Pyongyang ziyaretinin ardından iki ülkenin izole edilmesi için "daha sert" tedbirler alınması çağrısında bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mykhailo Podolyak, dün AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bugün Kuzey Kore askeri alanda Rusya ile aktif bir şekilde iş birliği yapıyor ve Ukraynalıların toplu katliamı için kasıtlı olarak kaynak sağlıyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Podolyak, Pyongyang'ı Moskova'ya "yüksek yoğunluklu topçu ve füze saldırılarını sürdürmesine" olanak tanıyan "çok sayıda büyük kalibreli füze" sağlamakla suçladı.

Kuzey Kore'yi Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına "bilinçli olarak katılmakla" suçlayan Mykhailo Podolyak, "Bunun savaşın tüm seyri üzerinde etkisi var ve sivil kayıpların sayısını önemli ölçüde arttırıyor" dedi.

Podolyak, "küresel baskı araçlarının etkisizliğinden" yakınarak Rusya ile Kuzey Kore'nin "gerçek izolasyonunu sağlamak için daha sert bir yaklaşım" çağrısında bulundu ve "Rusya ve Kuzey Kore'ye uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerin yeterli olmadığı açıktır" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çarşamba günü, Pyongyang'a yaptığı nadir ziyaret sırasında, Kuzey Kore ve Rusya, "Amerikan hegemonyasına karşı savaşmak" için ortak bir savunma anlaşması imzaladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU