Van'da kaybolan Rojin'in babasından çağrı: Görenler lütfen ihbar etsin

Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş, kamuoyuna bir çağrıda bulunarak, "Kızımı gören ya da duyan biri varsa lütfen bize haber versin" dedi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kampüsünde kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kayıplara karışan Rojin Kabaiş'ten günlerdir haber alınamıyor. 

21 yaşındaki Rojin Kabaiş, cuma günü akşamı 6 buçuk civarında annesiyle telefonda konuşup markete gideceğini söyledi. 

Ardından yurttaki oda arkadaşlarına, market sonrası çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini belirtti. 

Rojin'den haber alamayan arkadaşları, dün sabah saatlerinde sahile giderek öğrenciyi aradıkları sırada cep telefonu ve kulaklığını buldu.

Independent Türkçe'ye konuşan genç kızın babası Nizamettin Kabaiş, kamuoyuna bir çağrıda bulunarak, "Kızımı gören ya da duyan biri varsa lütfen bize haber versin" dedi.
 


En son annesiyle görüntülü konuştu

Baba Kabaiş, o anları şu sözlerler anlattı:

Rojin kaybolduğu akşam saat 18.30'da yemek yemiş. Sonra yurttan çıkarken annesiyle görüntülü konuşmuşlar. 

Annesine 'Ben markete gidiyorum, Nescafe alıp, döneceğim' demiş. Annesi de 'Erkende git, hemen erken gelir, yatarsın' diye cevap vermiş. Rojin de 'Tamam' demiş. 

Fakat daha sonra annesi WhatsApp'tan sesli mesaj gönderip, 'Gittin mi, gitmedin mi' demesine rağmen, Rojin'den yanıt gelmemiş. Aradan yarım saat, 1 saatten fazla zaman geçmiş, ama annesi hâlâ mesaja yanıt alamamış. Rojin bakmamış o sesli mesaja
.


Sahilde eşyaları bulundu

Rojin'in güvenlik kameralarına yansıyan son görüntüsü, saat 19.05'te kampüs içerisindeki sahile tek başına yürüdüğü anlara ait. 

Ancak kısa süre sonra kameraların görmediği kör bir noktaya girdikten sonra Rojin'den bir daha haber alınamadı.

Baba Nizamettin Kabaiş, o anları şu sözlerle anlattı:

Görüntülerde Van Gölü sahil kenarından yürüdüğü görülüyor. O sahil biraz yokuşludur, devamı kaldırım gibidir. Öğrenciler oradan tur atıp, gezerler. Rojin, saat 19.05'te oradaki kamerada görünmüş. Üstündeki kıyafet, ayağındaki sarı terlik, hepsi belli oluyor. Orada kamerada görünüyor. Ondan sonra ise kameranın alanından çıkıyor.


Sahilde Rojin'in eşyalarının bulunduğunu anlatan baba Nizamettin Kabaiş, "Telefon, kulaklık, bir pet de su, bir tane kek... 4 parça malzemeyi oraya bırakmış. Sonra oradan uzaklaşmış herhalde. Görüntülerin hepsini incelemişler ama kamerada daha sonra  görünmemiş. Cep telefonunu ve kulaklığını da sahilde tur atarken, iki tane öğrenci görmüş. Getirmiş yurda teslim etmişler" ifadelerini kullandı.


"Niye o kadar geç haberdar ediyorsunuz?"

Baba Nizamettin Kabaiş, Rojin'in kaybolmasından sonra, yurttan geç bilgi verilmesine tepki gösterdi. 

Kabaiş, "Bana ve polise tam 18 saat sonra haber verildi. Oysa daha erken haber edilseydi belki kızımı bulabilirdik" diyerek yurttan şikayetçi oldu.

Akşam yemek yiyor ve ardından 18.30 civarı yurttan çıkıyor. Bir daha dönüşü yok. Beni ise, ta ertesi gün saat 12'ye çeyrek kala arıyorlar. 18 saat ediyor ve 18 saat az bir şey değil. Yani niye o kadar geç haberdar ediyorsunuz? Niye aramadınız? Ben bunu anlamadım. 


"Beni ertesi gün öğlen vakti aradılar"

"Yurttan bizi aramaları gerekiyordu" diyen Kabaiş, "Ailesini ara, babasını ara, karakolu hemen ara ve 'böyle bir çocuk yurda gelmedi' de. Bir gece gelmiyor yurda, diğer gün de... Sabah erkenden de aramıyorlar. Ta öğleye doğru beni aradılar. Bir de bana karakola dahaber verdiği saatte haber vermişler. Yani biraz arasaydılar... Diyelim ki gece gelmedi, saat 11 oldu gelmedi... 12'de arasaydınız hiç değilse" şeklinde konuştu.


"Şüphelendiğimiz kimse yok... Rojin'i gören bize haber versin"

Rojin'in kaybolduğunun haber verilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ile Van Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri, Van Gölü'nde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bölgeye gelen "Kurbağa adamlar", su altı görüntüleme cihazları ve botlarla hem gölün derinliklerinde hem de kıyı bölgelerinde Kabaiş'in bulunmasına yönelik arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kaçırılma olasılığına karşı şüphelendikleri kimsenin olmadığını belirten baba Nizamettin Kabaiş, "Herhangi bir kimseyle bir düşmanlığımız yok. Kimseyle sıkıntımız yok. Rojin ile ilgili de bir sıkıntı yok. Veyahut Rojin'in, annesiyle, babasıyla, kardeşiyle herhangi bir tartışması, dargınlığı da söz konusu değil" diye konuştu.

Kamuoyuna bir çağrıda bulunan Kabaiş, "Herkesten, bütün vatandaşlardan rica ediyorum., eğer Rojin'i gören duyan varsa, bize haber versin" dedi.


Arama çalışmaları sonuçsuz kaldı

Van Gölü kıyısında gün boyu dalgıçlar ve ekipler tarafından sürdürülen arama çalışmaları, şu ana kadar sonuçsuz kaldı. 

Yetkililer, arama faaliyetlerinin yarın da devam edeceğini duyurdu. 

Rojin'in kayboluşu hem ailesi hem de üniversite çevresinde büyük bir endişe yaratmış durumda.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU