Hamas, Lübnan'daki liderinin İsrail saldırısında bazı aile üyeleriyle birlikte öldürüldüğünü duyurdu

Açıklamada, saldırıda Ebu el-Emin'in yanı sıra eşi Umeyye İbrahim Abdulhamid, oğlu Emin ve kızı Vefa'nın da hayatını kaybettiği ifade edildi

Hamas, Lübnan'daki yöneticilerinden Fetih Şerif Ebu el-Emin'in, ülkenin güneyindeki El-Bass Kampı'nda bulunan evine İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

Hamas'ın Telegram hesabından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının, Hamas'ın Lübnan'daki yöneticilerinden ve yurt dışındaki yönetim üyesi Ebu el-Emin'in El-Bass Kampı'ndaki evine hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, saldırıda Ebu el-Emin'in yanı sıra eşi Umeyye İbrahim Abdulhamid, oğlu Emin ve kızı Vefa'nın da hayatını kaybettiği ifade edildi.

Lübnan'ın resmi Ulusal Haber Ajansı güneydeki Tyre kenti yakınlarındaki kampa bir hava saldırısı düzenlendiğini bildirmişti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Tyre ve Bint Jbeil bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında en az 21 kişinin öldüğünü ve 125 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. 

İsrail, 2006'dan bu yana ilk kez Beyrut'un Dahiye bölgesi dışında bir yeri dün gece saatlerinde vurmuştu. Ordu, Lübnan'ın başkenti Beyrut’un Kola Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda çok katlı bir binada bulunan bir dairenin hedef alındığı gözlenmişti.  Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Beyrut saldırısında üç üst düzey ismin öldüğünü açıklarken, olay yerinden gelen ilk görüntülerde bir apartmanın iki katının tamamen havaya uçtuğu görülüyordu. 

 

Indpeendent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU