İsrail ordusu: Cenin'de keskin nişancı timinin komutanı öldürüldü, 16 asker yaralandı

Cenin Mülteci Kampı’nda yol kenarına yerleştirilen bombanın patladı

22 yaşındaki subay Alon Sakgio, Kfir Tugayı'nın Haruf keşif biriminde keskin nişancı timinin komutanıydı / Fotoğraf: İsrail internet siteleri

İsrail ordusu, bugün erken saatlerde Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’nda çalışırken yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir İsrailli subayın öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu.

Ölen subayın Hadera'dan Kfir Tugayı'nın Haruf keşif biriminde keskin nişancı tim komutanı olan 22 yaşındaki Alon Sakgio olduğu belirlendi. İsrail ordusu, şehirdeki ve komşu mülteci kampındaki Hamas üyelerini gözaltına almak için Cenin'de bir gece baskını düzenledi. İsrail ordusunun yaptığı ön soruşturmaya göre, operasyon sırasında, yolun altına yerleştirilen bomba Tiger zırhlı personel taşıyıcısı (ZPT) bölgeden geçerken patladı. ZPT'nin içindeki askerler patlamanın etkisiyle hafif şekilde yaralandı. Yaralı askerleri tahliye etmek üzere takviye kuvvetler olay yerine ulaştığında bir bomba daha patladı. İkinci patlama sonucu subay Alon Sakgio öldü, diğer askerler de yaralandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırının sorumluluğunu İslami Cihad Hareketi üstlendi. Bombalar nedeniyle biri ağır, beşi orta ve geri kalanı hafif olmak üzere toplam 16 asker yaralandı. ZPT saldırının gerçekleştiği yoldan geçmeden önce bir D9 savaş buldozeri ve bir ekskavatör yolu olası patlayıcılara karşı temizledi.

Cenin'deki direnişçiler, gözaltı baskınları yapan İsrail güçlerine saldırmak için sık sık yolların altına el yapımı patlayıcı (EYP) yerleştiriyor. Bu nedenle İsrail ordusu, hafif silahlı araçlarla girmeden önce zırhlı buldozerlerle yolları tahrip ediyor.

Ancak patlayan EYP, buldozer tarafından tespit edilemedi. İsrail ordusu söz konusu EYP’nin normalden daha derine yerleştirildiğine inanıyor. İsrail ordusu ayrıca, bombaların kablolu ya da kablosuz olarak nasıl aktive edildiğini de araştırıyor. Ordunun ön soruşturmasına göre ölen subay ve yaralıların hepsi ikinci bomba patladığında zırhlı araçlarının dışındaydı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU