Güney Lübnan'ı ziyaret eden Mikati, ülkesinin ‘savaş halinde’ olduğunu belirtti

Mikati, “Hükümet ve direniş görevlerini yerine getiriyor” dedi

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Sur'daki bir okulda resmi sınavların ilerleyişini denetledi / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Güney Lübnan'ı dün (cumartesi) ziyaret eden Başbakan Necib Mikati, ülkesinin savaş durumunda olduğunu belirterek, “Direniş ve hükümet görevlerini yerine getiriyor” dedi.

Mikati, Lübnan ordusunun operasyon merkezini ziyaret etmesi ve bazı okullarda resmi sınavların yapılmasını denetlemesinin ardından açıklamalarda bulundu. Başbakan, ‘hükümetin başarısı’ olarak nitelediği bu durumu övdü.

‘Ordunun ülkenin desteği, kalkanı ve çiti olduğunu’ vurgulayan Mikati şunları söyledi: “Biz her zaman barışın savunucusuyuz. Tercihimiz barış ve 1701 sayılı kararın uygulanması seçeneğidir. İsrail, Lübnan'a yönelik tekrarlanan saldırılarını ve Gazze'deki savaşı durdurmalı. Herkes Birleşmiş Milletler'in (BM) 2735 sayılı kararını uygulamalıdır. Direniş görevini yapıyor, Lübnan hükümeti görevini yerine getiriyor. Bizim amacımız ülkeyi korumak.”

Savaşın genişlememesini umduğunu belirten Lübnan Başbakanı, “Güneyde uzun vadeli istikrar bekliyoruz” dedi.

Lise sınavlarının ilk günü, UNIFIL ve Lübnan ordusu ile koordineli olarak sınavların tamamlanması için olağanüstü önlemlerin alındığı Güney Lübnan'da ‘ihtiyatlı bir sükûnet’ ile geçerken, çatışmalar sınırlı düzeyde devam etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU