Biden erken tökezledi ve Trump ilk tartışmada yanlış bilgiler verdi

81 yaşındaki Biden ve 78 yaşındaki Trump toplantıdan önce selamlaşmadı, el sıkışmadı

ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçilerin adayı eski başkan Donald Trump 2024 seçimleri için düzenlenen ilk başkanlık münazarasında / Fotoğraf: AFP

Demokrat Başkan Joe Biden ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, dün akşam gerçekleşen ilk tartışmalarında kürtaj, ekonominin yönetimi ve Ukrayna ile Gazze'deki savaş gibi konularda karşılıklı saldırılarda bulundu. Reuters haber ajansına göre tartışma seçmenlere ABD başkanlık seçimlerinin en yaşlı iki adayını yan yana görme fırsatı verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Reuters’ten aktardığına göre münazaranın ilk yarım saatinde Biden, zaman zaman çekingen ve tereddütlü göründü ve konuşurken birden fazla kez takılıp kaldı. Trump'ın ise göçmenlerin bir suç dalgası yarattığı ve Demokratların çocukların öldürülmesini desteklediğini iddia etmek gibi tekrarlanan yanlış bilgiler içeren birbiri ardına saldırılar başlattı.

Hem 81 yaşındaki Biden hem de 78 yaşındaki Trump, anketlerin aylardır başa baş gittiğini gösterdiği yarışta bir çıkış noktası ararken, konuları ele alabileceklerini ve gaf yapmaktan kaçınabileceklerini gösterme baskısı altında kaldılar.

İki Beyaz Saray yetkilisi Biden'ın soğuk algınlığı yaşadığını söyledi.

Birbirlerine duydukları nefreti gizlemeyen iki aday tartışmadan önce el sıkışmadı.

Kamuoyu yoklamalarının Amerikalıların ücret artışı ve düşük işsizliğe rağmen, Biden'ın performansından memnun olmadığını gösterdiği bir dönemde, ilk sorular ekonomiye odaklandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU