Beyaz Saray, Biden hakkında “Zihinsel ve fiziksel bozulmaya” işaret eden kısa videolar yayınlanmasını kınadı

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jean-Pierre, "Bu, Cumhuriyetçilerin ne kadar çaresiz olduğunu gösteriyor" dedi

  ABD Başkanı Joe Biden / Fotoğraf: AP

Beyaz Saray muhafazakâr kesimin Başkan Joe Biden'ın zihinsel ve fiziksel olarak kötüleştiğini kanıtladığı iddia edilen videoları yayınlamasını kınayarak, sahnelerin kesildiğini ve manipüle edildiğini belirtti.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, "ucuz sahte videolar" hakkında konuştu ve "Bu, Cumhuriyetçilerin ne kadar çaresiz olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, son günlerde başta New York Post olmak üzere muhafazakâr medya kuruluşları ve Cumhuriyetçi Parti'nin resmi sosyal medya hesabı tarafından yayınlanan ve ABD Başkanı'nın yer aldığı kısa videolara yanıt olarak yapıldı.

Bir videoda 81 yaşındaki Demokrat, geçen hafta İtalya'da düzenlenen zirve sırasında, G7 liderleriyle birlikte paraşütle atlama gösterisini izlerken dikkati dağılmış ve kafası karışmış görünüyor.

Karen Jean-Pierre, Joe Biden'ın bir paraşütçüyü tebrik etmek için kasıtlı olarak gruptan uzaklaştığını ve bunun ise " biraz daha izlendiğinde" videoda görülebileceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir başka videoda ise Biden'ın Beyaz Saray'da yakın zamanda verilen bir konser sırasında tamamen hareketsiz olduğu görülüyor ki bu da 80 yaşındaki liderin muhalifleri tarafından, yönelim bozukluğunun kanıtı olarak nitelendiriliyor.

Sözcü bu durumu değerlendirirken, "Başkan müzik dinliyordu ve dans etmiyordu. Üzgünüm, dans etmemenin bir sağlık sorunu belirtisi olduğunu fark etmemiştim” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray, hafta sonu Los Angeles, Kaliforniya'daki siyasi bir toplantıdan alınan, muhafazakâr ve Trump'ı destekleyen çevrelerde dolaşan bir videodan sonra öfkesini dile getirdi.

Videoda, selefi Barack Obama bileğinden tutup onu çıkışa doğru yönlendirmeden önce, Biden'ın sahnede kaybolmuş gibi olduğu görülüyor.

Beyaz Saray sözcüsü Andrew Bates, X platformunda, "The New York Post bir kez daha okuyucularına saygı duymuyor" dedi.

Sözcü, ABD Başkanı'nın destekçilerinin tezahüratlarının tadını çıkarmak için sahnede kaldığını vurguladı.

Kamuoyu yoklamalarına göre ABD Başkanı'nın yaşı seçmenler arasında büyük bir endişe kaynağı ve bu konuda rakibi Donald Trump’ın sık sık saldırılarına maruz kalıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU