Savaştan kaçan Filistinlilere Çeçenistan kucak açtı

"Bir daha asla savaş görmemelerini, bolluk ve refah içinde yaşamalarını diliyorum"

Birleşmiş Milletler verilerine göre, İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de yaklaşık 1,7 milyon kişi yerinden edildi (Reuters)

Rusya'nın federal bölgelerinden Çeçenistan, Gazze'den kaçan Filistinlilerin sığınması için yeni binalar inşa etti.

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, cuma günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Yeni ve konforlu konutlarına kavuşmaları vesilesiyle Filistinli kardeşlerimizi kutluyorum. Bir daha asla savaş görmemelerini, bolluk ve refah içinde yaşamalarını diliyorum.

Kadirov, başkent Grozni'nin güneyinde geçici olarak kurulan bir bölgede tutulan 209 Filistinlinin artık yeni evlere transfer edileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çeçen lider, Grozni'nin Visaytovski bölgesinde kurulan 5 binada toplamda 40 daire olduğunu ve Gazzelilerin bu evlerde kalıcı şekilde barınabileceğini belirtti.

Kadirov, "Göçmenlerin ulusal kimliklerini koruyabilmeleri için Çeçen Cumhuriyeti'nde bir Filistin topluluğu oluşturulması önceliklerimiz arasında" ifadelerini kullandı. 

Göçmenlere Rusça eğitimi verileceğini ve iş imkanı sağlanacağını söyleyen Kadirov, sözlerine şöyle devam etti: 

Çeçen halkı savaşın tüm zorluklarını biliyor. Hepimiz korkunç sınavlardan geçtik, açlık, soğuk ve sevdiklerimizin ölümünü gördük. Bu nedenle Filistinlilerin başına gelen üzücü olayları çok iyi anlıyoruz.

Evlerin inşaatı, Kadirov'un babası ve ülkenin eski lideri Ahmet Kadirov'un adını taşıyan vakıf tarafından yapıldı. Vakfın başında Ramazan Kadirov'un annesi Ayman Kadirova yer alıyor. 

Yaklaşık 1,5 milyon kişinin yaşadığı Çeçenistan'da nüfusun büyük kısmı Müslüman. 
 


Kadirov, inşaatın ocakta düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, İsrail'e karşı Filistin'e desteklerini yineleyerek "Filistinli kardeşlerimize Çeçen Cumhuriyeti'nde yeni bir hayat sunacağız" demişti.


Independent Türkçe, RT, Jerusalem Post

DAHA FAZLA HABER OKU