Putin Moğolistan'da Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne meydan okudu

Rusya'nın bu yıl Ukrayna'ya düzenlediği en ölümcül saldırıda 41 kişi öldü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Moğolistan Devlet Başkanı Ukhnaagiin Khurelsukh

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in komşu Moğolistan'a yaptığı ziyaret, Batı'ya meydan okumada bir dönüm noktası oldu; zira bu ziyaret, Putin'in geçen yıl hakkında tutuklama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi üyesi bir ülkeye yaptığı ilk ziyaretti. Ziyaret sırasında Putin, Moğol mevkidaşı Ukhnaagiin Khurelsukh'tan sıcak bir karşılama gördü. Kiev, çıkarılan tutuklama emrinin uygulanmamasını adalete darbe olarak nitelendirerek eleştirdi.

Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana dış seyahatlerini keskin bir şekilde kısıtlayan Putin, eski Sovyet coğrafyasının yanı sıra Çin ve Kuzey Kore'ye nadir ziyaretler gerçekleştirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jurhey Tykhey, Moğolistan'ın bu konuda üzerine düşeni yapmamasının “Uluslararası Ceza Mahkemesi ve ceza hukuku sistemi için ciddi bir darbe” olduğunu belirtti.

Diğer yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün Rusya'nın Ukrayna'nın merkezi Poltava kentindeki askeri iletişim enstitüsüne iki füze atması sonucu en az 41 kişinin öldüğünü ve 180'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU