Netanyahu İsrail'e füze fırlatan Husileri ‘ağır bedel ödemekle’ tehdit etti

Netanyahu, “Bu sabah Husiler Yemen'den topraklarımıza karadan karaya bir füze fırlattı. Bize zarar vermeye yönelik her türlü girişimin bedelini ağır bir şekilde ödeteceğimizi şimdiye kadar bilmeleri gerekirdi” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün (Pazar), Husileri, İsrail'in orta kesimine düzenlenen balistik füze saldırısını üstlenmelerinin ardından ‘ağır bir bedel ödemekle’ tehdit etti.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre kabine toplantısının başında konuşan Netanyahu, “Bu sabah Husiler Yemen'den topraklarımıza karadan karaya bir füze fırlattı. Bize zarar vermeye yönelik her türlü girişimin bedelini ağır bir şekilde ödeteceğimizi şimdiye kadar bilmeleri gerekirdi” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu bu sabah yaptığı açıklamada, Yemen'den İsrail'in orta kesimlerine atılan karadan karaya bir füzenin yaralanmalara yol açmadan ıssız bir bölgeye düştüğünü bildirdi. Füze düşmeden birkaç dakika önce Tel Aviv'de ve İsrail'in orta kesimlerinde siren sesleri duyuldu. Sirenleri duyan bölge sakinleri korunmak için koşuşturmaya başladı.

İsrail polisi patlayıcı biriminin üyeleri Yemen'den İsrail'e fırlatılan karadan karaya füzenin düştüğü yeri inceliyor.

İsrail medyası bugün, Husilerin İsrail'in orta kesimine fırlattığı füze ile bağlantılı olarak çeşitli yerlerde yangınlar çıktığını duyurdu. İsrail Kanal 14 televizyonu, Husilerin bu sabah ülkenin orta kesimine yönelik saldırısıyla eş zamanlı olarak çeşitli yerlerde yangın çıktığına dair ihbarlar alındığını bildirdi. Remle'de bulunan Nişer çimento fabrikasında yangın çıktığını belirten kanal, ‘yangının nedenlerinin şu anda araştırıldığını’ kaydetti.

Kanal, yangının bir cadde yakınındaki açık alanda, görünüşe göre şarapnel parçalarının düşmesi sonucu çıktığını belirterek, yangının bir yerleşim birimine doğru yayıldığını ve yerleşim birimindeki evlerin tehlike altında olduğunu bildirdi.

Yemen'deki Husiler füzenin fırlatılmasının sorumluluğunu üstlendi. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri yaptığı açıklamada, “Operasyon, Allah'ın yardımıyla hedefine ulaşmayı başaran ve düşmanın savunma sistemlerinin engelleme ve karşı koymada başarısız olduğu yeni bir hipersonik balistik füze ile gerçekleştirildi” dedi.

Seri, füzenin tahmini 11,5 dakikalık bir sürede 2 bin 40 kilometre yol kat ettiğini belirtti.

Kabine toplantısı sırasında Netanyahu, İsrail'in kuzeyindeki mevcut durumun ‘devam etmeyeceğini’ vurgulayarak, ülkenin kuzeyinde yaşayanların evlerine dönmesi için mümkün olan tüm araçları kullanma niyetinde olduğunu belirtti.

Diğer yandan İsrail ordusu, sabah saatlerinde Lübnan'dan İsrail'in Yukarı Celile bölgesine ve işgal altındaki Golan Tepeleri’ne doğru yaklaşık 40 roket atıldığını duyurdu.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada ise Netanyahu'nun bu ayın ikinci yarısında New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna katılacağı belirtildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU