Lübnan: Savaşı yaygınlaştırmakla kasıtlı tırmandırma arasında bir yarış

İsrail'in “ateş kuşakları” kara saldırısı için yapılan ön bombardımana benziyor

Lübnan-İsrail sınır bölgesi / Fotoğraf: AFP

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun kendisini kuzey cephesine adamak ve Lübnan'daki savaşı genişletmek için yeni tehditler paketi, geçtiğimiz haftalarda Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükr'ün öldürülmesine verdiği sınırlı tepkinin, ölçülü bir tırmanma içinde kaldığı için tam ölçekli bir savaşa yol açmayacağı konusunda güvence alan Lübnanlıları bir kez daha rahatsız etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu tehditler Hizbullah ile İsrail arasında askeri gerilimin yeniden tırmandığı bir döneme denk gelirken, İsrail ordusu Lübnan içinde olası askeri operasyonun ön bombardımanı gibi görünen bir şekilde ateş kuşaklarını günlerce defalarca hedef alınan Litani Nehri'ne kadar genişletti.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre bazıları, Gazze savaşının ardından “kuzey savaşı”na hazır olduklarını açıklayan İsrailli yetkililerin tutumlarına dayanarak, Gazze'deki durgunluğun güney Lübnan-kuzey İsrail cephesinde artan bir gerilimi yansıtabileceğini düşünüyor. Öte yandan bazıları da gerilimin tırmanmasının mümkün olmadığını ve Lübnan ile Gazze cephelerinin kaderinin aynı olacağını savunuyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU