Melania Trump: FBI Mar-a-Lago'daki evimize baskın düzenlediğinde mahremiyetimi ihlal etti

"Hükümetin burada, ABD'de mahremiyetimi ihlal edeceğini hiç düşünmemiştim. FBI Florida'daki evimi bastı ve kişisel eşyalarımı aradı"

Fotoğraf: X

Melania Trump, Federal Soruşturma Bürosu'nu (FBI), eşi eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra sakladığı gizli belgeleri aramak üzere 2022 yılında Florida Mar-a-Lago'daki evine yaptığı baskın sırasında mahremiyetini ihlal etmekle suçladı.

Melania yakında yayınlanacak olan anı kitabının tanıtımı için X platformunda bir video yayınladı. Videonun başında ABD Anayasası'na atıfta bulunarak ‘vatandaşların yasadışı arama ve el koymalara karşı evlerinde ve mülklerinde güvende olma hakkına sahip olduğunu’ belirten eski first lady, Amerikan halkına şöyle seslendi:

Hükümetin burada, ABD'de mahremiyetimi ihlal edeceğini hiç düşünmemiştim. FBI Florida'daki evimi bastı ve kişisel eşyalarımı aradı.

Şarku’l Avsat’ın The Daily Beast'ten aktardığına göre gizlilik ihlali iddiaları, Trump'ın Florida'daki malikanesinde 2022 yılında yapılan ve Cumhuriyetçi başkan adayının gizli belgeleri çalmakla suçlanmasına yol açan aramaya atıfta bulunuyor.

Melania X platformunda paylaştığı videoda, “Bu sadece benim hikayem değil. Bu, tüm Amerikalılar için bir uyarı niteliği taşıyor. Özgürlüğümüze ve haklarımıza saygı gösterilmesi gerektiğini hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

Video, eski first ladynin anı kitabını tanıtan bir dizi paylaşımın sonuncusu. Melania, bugün Amerika'daki yaşam pahalılığını ve kocasını ‘susturma’ girişimlerini eleştiren başka videolar da paylaştı.

Melania'nın anı kitabının gelecek ay, yani kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinden bir ay önce yayınlanması bekleniyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU