Rusya'nın Kiev ve Lviv'e saldırılarında ölü ve yaralılar var

Kurtarma ekipleri Lviv'de Rus saldırılarında hasar gören bir binada çalışıyor / Fotoğraf: Reuters

Rusya bugün erken saatlerde Ukrayna'nın batısındaki Lviv şehrini ve başkent Kiev'i füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları ile vurdu. Bölge valisi Maxim Kozitsky'ye göre Lviv'de iki kişi öldü ve 10'dan fazla kişi ise yaralandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre Kozitsky Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Rus bombardımanında çok sayıda konutun hasar gördüğünü belirtirken, Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovi ölenlerin bir erkek ve bir kadın olduğunu belirtti.

Ukraynalı askeri yetkililer Rusya'nın başkent Kiev'e bir füze saldırısı ve NATO üyesi Polonya sınırından çok yakın olan batıdaki Lviv kentine İHA’larla saldırı düzenlediğini duyurdu. Yetkililer, hava savunma birimlerinin saldırıları püskürtmek için çalıştığını belirtti.

Lviv, Ukrayna'nın batısında, cephe hatlarından yaklaşık 1,000 kilometre uzaklıkta yer alıyor ve Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmeye başlamasıyla başlayan savaştan büyük ölçüde etkilenmedi. Ancak savaşın başlamasından bu yana şehrin içinde ve çevresinde bulunan enerji altyapısı birçok saldırıdan zarar gördü. Şehir ayrıca İHA’lar ve füzelerin kullanıldığı ölümcül saldırıların da hedefi oldu. 26 Ağustos'ta Kozitsky, Rusya'nın Lviv'deki enerji tesislerine saldırdığını ve şehir ve bölgesinde kısmi bir elektrik kesintisine neden olduğunu duyurdu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU