Rusya: Kursk'ta 24 saat içinde 400'e yakın Ukraynalı asker öldürüldü

Rusya’nın Ukrayna sınırı yakınında Mi-35 helikopteri

Rusya Savunma Bakanlığı dün (Cumartesi) yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde 400 Ukraynalı askerin öldürüldüğünü, böylece Kursk Eyaleti'ne yönelik saldırı girişiminin başlamasından bu yana öldürülen Ukraynalı güçlerin toplam sayısının 8.200'e ulaştığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk bölgesindeki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Ordu havacılığı ve topçu ateşiyle desteklenen Kuzey Grubu birlikleri, Ukrayna'nın 6 saldırısını püskürttü. Rus "Sputnik" haber ajansına göre taktik operasyonel havacılık, Sumi bölgesinde Ukrayna askerinin ve teçhizatının yoğunlaştığı bölgelere operasyon gerçekleştirdi.

Şarku’l Avsat’ın  DPA'dan aktardığına göre son 24 saat içinde Ukrayna kuvvetlerinin kayıplarının 400 kadar asker, bir tank, üç zırhlı personel taşıyıcı ve 14 zırhlı muharebe aracı da dahil olmak üzere 18 birim zırhlı araç olduğu" kaydedildi.

Kursk yönündeki çatışmalarda düşmanın toplamda 8.200'den fazla asker, 76 tank, 36 piyade savaş aracı ve 67 zırhlı personel taşıyıcıyı, 521 zırhlı savaş aracı, 242 araba, 56 top ve 16 çok namlulu f-roketatar kaybettiğini vurguladı.

Ukrayna silahlı kuvvetleri, ağustos ayının ilk haftasında, Rusya'ya İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yapılan en büyük kara saldırısı olarak tanımlanan Kursk bölgesine girdi. Ukrayna kuvvetleri sonraki günlerde Rus topraklarında ilave kazanımlar elde etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU