Just Stop Oil: Değerli tabloları yırtmaya başlayabiliriz

Just Stop Oil, taleplerinin karşılanmaması halinde eylemlerinin derecesini yükselteceği uyarısını yaptı

Protestocular, Van Gogh'un 72 milyon sterlinden fazla değerdeki ünlü Ayçiçekleri tablosuna çorba fırlattı (Just Stop Oil)

Just Stop Oil (Sadece Petrolü Durdurun), Birleşik Krallık (BK) hükümetinin taleplerini karşılamaması halinde değerli tabloları yırtmayı düşünebileceğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çevre aktivistleri, geçen ay Avrupa çapında bir dizi ünlü tabloyu boya ve yiyecekle hedef aldıktan sonra manşetlere çıkmıştı.

Bu eylemlerden birinde, bir gösterici Londra'daki National Gallery'deki Van Gogh'un Ayçiçekleri tablosuna domates çorbası fırlatmış ve ellerini duvara yapıştırmıştı. 72,5 milyon sterlin (yaklaşık 1 milyar 654 milyon TL) değerinde olduğu tahmin edilen tablo, cam bir kapakla korunuyor.

Ancak şimdi baskı grubu, davalarına dikkat çekmek için protestolarının derecesini yükselteceği uyarısını yapıyor.

Bir sözcü, "Eğer yeni petrol ve doğalgaza son vermek için harekete geçilmezse, sıradan insanlar Süfrajetlerin (20. yüzyılda BK ve ABD'de kadınların seçme ve seçilme haklarını savunan kişiler -ed.n.) yaptığı gibi tabloları yırtmayı ciddi ciddi düşünebilir ve evet, eğer hükümet yeni petrole hayır talebimize yanıt vermezse, eylemlerimizin derecesini yükseltmeyi düşüneceğiz" dedi.

Hükümet yetkililerinden, BK'de fosil yakıt üretimi için verilen tüm lisansların durdurulmasını talep eden Just Stop Oil, mesajlarını aktarırken toplumda ciddi aksaklıklara neden oluyor.

Çarşamba günü Londra'nın merkezinde yavaş bir yürüyüş gerçekleştiren grup, trafiği durma noktasına getirdi. 10 aktivist, Aldersgate Caddesi boyunca Londra Duvarı'na kadar yürüyerek trafiğin yoğun olduğu saatlerde gecikmelere yol açtı.

Just Stop Oil, en az 7 polis aracı ve 20 kadar polis memuru tarafından takip edildiklerini ancak herhangi bir gözaltı olmadığını açıkladı.
 

Just Stop Oil

Protestocular, Londra'nın merkezinde yürüyor (Just Stop Oil)


Londra'dan bir yazılım geliştiricisi olan 26 yaşındaki Oscar Bailey, "Harekete geçiyorum çünkü neslimizin, muhtemelen türümüzün tarihinin en büyük sorununda hükümetin eylemsizliğinden bıktım. Sorunu biliyoruz, çözümü de biliyoruz, toplum olarak sadece bunu hayata geçirmemiz gerekiyor" dedi.

İkinci bir şans yok; gelecek birkaç yıl içinde yapacaklarımız yüzyıllar boyunca hatırlanacak. Şimdi doğru seçimleri yapmamız gerekiyor. Tüm yaşamlara saygı duyan ve eylemlerimizin bu saygıdan güç aldığı adil bir dünyada yaşamak istiyorum.

Just Stop Oil, tartışmalara rağmen şiddet içermeyen bir sivil direniş olmakta kararlı.

Grup, "Şiddet içermeyen bir sivil direniş içindeyiz. Şimdilik bu, Londra sokaklarında yavaş yavaş yürümek ve sıradan insanları makinenin çarklarını engellemeye ve devre dışı bırakmaya yardımcı olmaları için ilk adımlarını atmaya çağırmak anlamına geliyor" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU