Rishi Sunak'ın siyasi açıdan en ilginç yanı yaşı

Muhafazakar hükümetin vaat ettiklerini 40'lı yaş grubunun gerçekleştirmesini sağlamanın yollarını bulması gerekiyor

Siyaset her zaman yaşlıların oyunu oldu, bu nedenle seçim açısından yapması gereken şey kolay olmayacak (AFP)

Benzer Hint kökenine sahip biri olarak benim için Rishi Sunak'ın etnik azınlık olmasının hiçbir önemi yok. Açıkçası, çoğu insan bu sıkıntılı zamanlarda ekonomiye pratik yaklaşan birinin iş başında olmasından dolayı rahatladı.

Gerçekten de bu Başbakan'la ilgili en ilginç yaşamsal veri nispeten genç yaşı. 42 yaşında, 210 yıldır ülkenin en genç başbakanı olarak 10 numaraya (BK Başbakanlık Konutu ve Ofisi -ed.n.) yerleşmekle kalmıyor, yaşı aynı zamanda siyasi açıdan da en ilginç özelliği oluyor.

Birleşik Krallık'ta (BK) ortanca yaş 40. Dolayısıyla ilginç şekilde, şu anda hizmet ettiği nüfusun büyük kısmıyla aynı kuşaksal referanslara sahip. Ve inanılmaz derecede zor durumdalar. Çoğu ev sahibi olma hayalini gerçekleştirememiş ve durgunlaşan ücretler ve artan fiyatlarla mücadele ediyor olacak.

Şanslıysanız gıda ve yakıt faturalarınız artarken sadece ihtiyaçlarınızı karşılarsınız ve etrafınızda yardım edebilecek büyükanne ve büyükbabanız olacak kadar talihliyseniz de çocuk bakımıyla başa çıkabilirsiniz. Tabii ebeveynlerinize de bakmadığınızı varsayarsak. Kamu hizmetlerine erişimdeki zorluklara henüz gelmedik bile.

Kuşkusuz son derece varlıklı olması onu kişisel olarak bu travmalardan izole etse de Rishi Sunak'ın yaşı ve genç ailesiyle hayattaki yeri ve bununla birlikte gelen idare etme çabası, onu ülkenin dört bir yanındaki yaşıtlarının kötü durumuna karşı anlayışlı kılmalı. Bunun da ötesinde, bu durum onu politika tercihlerinde cesurlaştırmalı.

Emekli maaşlarındaki eleştirilemez üçlü kilidin, hesapları dengeleyerek çoğunluğun iyiliği için feda edilebileceğine dair hafif bir sinyal şimdiden geldi. Bu sadece Hazine'nin karnesi için rakamları bir araya getirme meselesi değil; nesiller arası adaletsizlik meselesi konuşulmasına rağmen yeterince uzun süredir ele alınmıyor.
 


Rishi'nin aynı zamanda Muhafazakar hükümetin vaat ettiklerini 40'lı yaş grubunun gerçekleştirmesini sağlamanın da yollarını bulması gerekiyor. Yani geçinme ve sermaye edinme becerisi. Bir sonraki seçimlerde herhangi bir şansı olacaksa, insanların ev sahibi olmasını sağlamak için çok çaba sarf etmesi gerekiyor.

Nimby'ler (Yakınlarında yeni bir yapı inşa edilmesine karşı olanlar -ed.n.) bir yana, konut krizini çözmek için yapılacak çok şey var ve ekonomik güvenilirliği Rishi'yi, kendi evlerinin getirdiği güvenceyi umutsuzca arayan pek çok insan için bu rüyanın kilidini açmak için gereken reformları ve fikirleri yürütme konusunda iyi bir yere koyuyor.

Siyaset her zaman yaşlıların oyunu oldu, bu nedenle seçim açısından yapması gereken şey kolay olmayacak. Kriz dönemlerinde soğukkanlı olmak ve tecrübeli insanların zor kararlar alması için söylenecek çok şey var ama BK parlamentosunun yaş ortalaması uzun süredir 50 civarında seyrediyor ve bunda bir sorun var. Yaşlı karar alıcılar farklı bir referans çerçevesine ve çok farklı bir dünya görüşüne sahip.

Rishi, genç olmasına rağmen yetenekli. Belli bir naifliği olsa da 40'lı yaşlarının enerjisine sahip. Çocukların sosyal hayatınızı mahvettiği, kariyerinizde bir şeyler başarmanın her şeyden önemli olduğu ve geride bıraktıklarınızla değil, gelecekle ilgilendiğiniz o yaşlarda.

Hint kökenli olması bu ülke için önemli bir an olsa da bir şekilde ten rengi, önündeki görevle yaşına kıyasla daha az ilgili görünüyor.



https://www.independent.co.uk/independentpremium

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU