Gişeyi sallayan korkunun yönetmeni hangi klasiğe gönderme yaptığını açıkladı

"Her zaman ona gönderme yapmaya çalışıyorum"

Ray Nicholson, Gülümse 2'den önce 2022'de Neil LaBute imzalı Ansızın'da (Out of the Blue) Diane Kruger'la birlikte rol almıştı (Paramount Pictures)

Gülümse 2 (Smile 2) öncülünden bile daha büyük kitleleri sinema salonlarına çekmeye devam ederken yönetmen Parker Finn, korku türündeki devam filminin yapım sürecinde alınan kararlarla ilgili şaşırtıcı bilgiler veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Entertainment Weekly'ye konuşan yönetmen, efsanevi aktör Jack Nicholson'ın oğlu Ray'in oyuncu kadrosuna katılma sürecine dair merak edilenleri anlattı.

Finn, Naomi Scott'ın başrolünü üstlendiği filmde, Stanley Kubrick'in meşhur klasiği Cinnet'e (The Shining) bir saygı duruşu olarak Nicholson'a rol verdiğini söyledi.

37 yaşındaki Finn, "Sanırım her zaman Cinnet'e gönderme yapmaya çalışıyorum" diyerek ekledi:

Ray bu rol için seçmelere katıldı. Seçmelerde çok iyiydi. Tabii ki Jack Nicholson gelmiş geçmiş en sevdiğim aktörlerden biri. Ray'in çok güçlü genlere sahip olmasını ve gülümsemesini seviyorum. Anında, 'Aman Tanrım, sanki genç bir Jack'e bakıyor gibiyim' dedim.

Amerikalı sinemacı sözlerini şöyle sürdürdü: 

Beni asıl etkileyen şey, filmde canlandırdığı o toksik ama büyüleyici karaktere ne kadar iyi girdiğiydi.

Finn, Scott'ın canlandırdığı pop yıldızı Skye Riley'nin ölen eşi Paul rolünü, Ray Nicholson için özel olarak yaratmadığını söylerken, oyuncu seçimini "harika bir kısmet" diye nitelendirdi.

Ray Nicholson, geçen hafta filmin galasındaki kırmızı halıda Deadline'a yaptığı açıklamada babasıyla benzerliklerini yorumlamıştı: 

O benim ilham kaynağım. Her akşam onunla yemek yedim. Onu inceledim, insan olmayı böyle öğrendim. Dolayısıyla tabii ki birbirimize benzeyeceğiz.

32 yaşındaki aktör, babasını "kahramanı" olarak gördüğünü de sözlerine eklemişti.


Independent Türkçe, Deadline, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU