Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Beyrut’ta biri büyük çok sayıda patlama meydana geldi

İsrail hava saldırılarının sürdüğü Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde arka arkaya şiddetli patlamalar yaşandı.

İsrail Beyrut’un güneyine yönelik saldırılarını sıklaştırırken 23 Eylül’den bu yana yaşanan en şiddetli patlamalardan biri meydana geldi.

Art arda yaşanan patlamalar binalarda sarsıntılara sebep oldu.

İsrail medyasında yer alan haberlerde, saldırının hedefinin Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Hişam Safiyüddin olduğu iddia edildi. Safiyüddin'in ismi Hasan Nasrallah'ın ardından Hizbullah'ın liderliğini üstlenebilecek isimler arasında geçiyordu.


İsrail'in Batı Şeria'da bir kafeye düzenlediği hava saldırısında 18 Filistinli öldü

İsrail savaş uçaklarının işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tulkerim Mülteci Kampı'ndaki bir kafeye düzenlediği saldırıda 18 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail savaş uçakları, Tulkerim Mülteci Kampı'ndaki bir kafeye hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda 18 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Ölü ve yaralıların Tulkerim kentindeki Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.


Selçuk Bayraktar, İran'ın İsrail'e füze saldırısını değerlendirdi

Selçuk Bayraktar, katıldığı bir yayında İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısını değerlendirdi.

Bu yoğunlukta gerçekleşen bir füze saldırısına hava savunma sistemlerinin başarılı bir yanıt vermesinin zor olduğunu belirten Bayraktar şunları söyledi:

Hava savunma sistemlerinin böylesine yüksek hızla ve sürü halinde, salvolar halinde gelen bir saldırıya karşı koyması zor. Dünyada kolay kolay herhangi bir hava savunma sisteminin baş edebilmesi kolay değil. Her bir füzeye birkaç silahla mukabele etmeniz gerekiyor. Hele füze manevra yapacak olursa, ki İran'ın füzelerinin manevra kabiliyeti olduğu söyleniyor, neredeyse imkansıza yakın oluyor hava savunma sistemlerinin angaje olması.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU