Diyarbakır Barosu, Narin Güran soruşturmasına 'müşteki taraf' olarak kabul edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran cinayeti soruşturma dosyasına Diyarbakır Barosu’nun kurumsal olarak müşteki taraf olarak katılmasına karar verdi

Fotoğraf: Diyarbakır Barosu

Diyarbakır Barosu'ndan yapılan açıklamada; davada müşteki olma talebi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kabul edildiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baronun açıklaması şöyle:

Diyarbakır Barosu olarak Narin soruşturmasına daha önce yapmış olduğumuz başvuruda aile bireylerinin şüpheli konumda bulunması, toplumda infial yaratan yaşam hak temelli yargılama dosyasında adaletin sağlanması, maddi gerçeğin ortaya çıkması, faillerin cezalandırılması, adalet sistemi içerisinde çocukların haklarının korunması için soruşturma sürecinde müşteki sıfatıyla eklenme talebinde bulunduk. Talebimiz Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bugün itibarıyla kabul edilmiştir. Dosyada şüpheli sıfatı olmayan Baran Güran, faillerin tespiti ve cezalandırılması için hukuki destek talebiyle daha önce baromuza başvuruda bulunmuş ise de kurumsal olarak müşteki sıfatı ile dosyaya eklenmiş olmamız nedeniyle dosyanın takibi artık bu sıfatla sürdürülecektir. Diyarbakır Barosu olarak Narin'in faillerinin hak ettikleri cezayı almaları için hukuk mücadelemizi karalılıkla sürdüreceğiz. Narin'i yaşatamadık ama Narin için adaleti sağlayacağız.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU