İsrail 'çok cepheli' saldırıya hazırlanıyor

Haniye'nin cenazesi Tahran'da, Şükür Beyrut'ta, Nasrallah 'ölçülü yanıt' sözü verdi

Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Galant (solda) ve İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin arasında (DPA)

Tel Aviv'deki askeri kaynaklar, İsrail'in Hamas lideri İsmail Heniyye ve Hizbullah'ın komutanı Fuad Şükür'e yönelik suikastlarına karşı olası en kötü yanıta hazırlandığını ve İran, Lübnan, Irak, Yemen, Suriye, Gazze ve hatta Batı Şeria'dan aynı anda çok sayıda saldırı beklediğini duyurdu.

Bölgede geniş çaplı bir savaş şu anda ihtimal dışı olsa da Tel Aviv, ülke genelinde balistik füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarına karşı Demir Kubbe, Davud Sapanı ve hava savunma bataryalarının konuşlandırılması da dahil olmak üzere en yüksek askeri ve sivil alarm seviyesini ilan etti.

Ordu ayrıca güvenlik birimlerindeki izinleri iptal etti, sivil hava trafiğini kısıtladı ve Lübnan sınırına yakın, İsrail'in 40 kilometre içine kadar tehlikeli maddeler içeren düzinelerce fabrikanın kapatılması emrini verdi.

Bu önlemler, Heniyye'nin cenazesi dün Tahran'da düzenlenen cenaze törenine büyük kalabalığın katılımıyla, Katar Devleti'ne defnedilmek üzere nakledilmeden önce aynı zamanda alındı.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah dün Lübnan'da, Fuad Şükrü suikastına "gerçek ve çok ölçülü bir yanıt" vereceklerini söyledi. Hizbullah daha sonra Batı Celile yerleşimlerine doğru düzinelerce roket fırlattı ve bu roketler Demir Kubbe tarafından engellendi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU