Ödüllü filmin yıldızı 20 saniyelik sahne için aylarca ders almış

"Daha önce hiç böyle bir film teklifi almamıştım"

Prömiyerini mayısta, Cannes Film Festivali'nde yapan Anora, 7 buçuk dakika ayakta alkışlanmıştı (Neon)

Mikey Madison, herkesin tanıdığı ünlü bir isim olmak üzere... 25 yaşındaki aktris, Sean Baker imzasını taşıyan Anora'da seks işçisi ve egzotik dansçı Ani'yi canlandırıyor. 

Anora, bu yıl Cannes Film Festivali'nde büyük ödüle uzanmayı başarmıştı. Film, 2011'de Hayat Ağacı'ndan (The Tree Of Life) sonra Altın Palmiye'yi kazanan ilk Amerikan yapımı olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2016-2022'de ekranlara gelen FX dizisi Better Things'le tanınan Mikey Madison, filmde yıldızlaştı ve gelecek yılki Oscar ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu yarışı için ismi geçmeye başladı bile.

Gelecek vaat eden oyunculara yeteneklerini sergileme fırsatı sunma konusunda uzman olan Baker, Madison'ı Quentin Tarantino'nun Bir Zamanlar Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) ve 2022 yapımı Çığlık (Scream) filmlerinde görüp rol için doğru kişi olduğunu anlamış.

Mikey Madison, IndieWire'a verdiği röportajda "Dürüst olmak gerekirse, yaşadığım en kolay oyuncu seçme süreçlerinden biriydi" diyerek ekledi: 

Daha önce hiç böyle bir film teklifi almamıştım.

"Aylarca çalıştım"

Madison, rolü için Rusça öğrendi ve direk dansı eğitimi aldı. Genç oyuncu, "Direkte sadece 20 saniyelik kısa bir sahne için bile aylarca çalıştım çünkü onun en az birkaç yıldır dans eden çok deneyimli bir dansçı gibi görünmesini istedim" dedi. 

Ve sonra Rusça öğrendim. Çok fazla hazırlık yaptım ama çok sevdim.

Anora, Brooklynli genç bir seks işçisinin, bir oligarkın oğluyla tanışıp ani bir kararla evlenmesini merkeze alıyor. 

Senaryosunu da Baker'ın kaleme aldığı filmde, başroldeki Madison'a Yuri Borisov, Karren Karagulian, Vache Tovmasyan, Lindsey Normington, Ivy Wolk ve Luna Sofía Miranda gibi isimler eşlik ediyor.

Anora'nın dağıtımını bağımsız şirket Neon üstleniyor. Film, ABD'de 18 Ekim'de, Türkiye'de ise 1 Kasım'da gösterime girecek.


Independent Türkçe, Indiewire, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU