Yılın en iyilerinden: Cannes'da tarih yazan filmden haber var

13 yıl sonra ilk kez başardı

Mayısta Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapan Anora, 7 buçuk dakika ayakta alkışlanmıştı (Neon)

Sean Baker'ın bu yıl Cannes Film Festivali'nde büyük ödülü alan son filmi Anora'nın ilk fragmanı yayınlandı.

Anora, 2011'de Hayat Ağacı'ndan (The Tree Of Life) sonra Altın Palmiye'yi kazanmayı başaran ilk Amerikan filmi olmuştı.
 


2016-2022'de ekranlara gelen FX dizisi Better Things'le tanınan Mikey Madison, filmin başrolünde yer alıyor. Filme adını veren karakteri oynayan 25 yaşındaki aktris, bir Rus oligarkın oğluyla evlenen New Yorklu seks işçisi rolünde.

1990'lar klasiği Özel Bir Kadın'la karşılaştırılıyor

Anora'nın dağıtımını başımsız şirket Neon üstleniyor. Filmin fragmanında Anora'nın Las Vegas'a gittiği ve küçük, beyaz bir şapele girdiği, ardından evliliklerini bozmaya çalışan kişiler tarafından takip edildiği görülüyor. Yol boyunca bol bol parti, özel jetlerle yolculuklar ve kürk alışverişi yapılıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film, Julia Roberts'ın Richard Gere'la birlikte rol aldığı 1990'ların meşhur romantik komedisi Özel Bir Kadın'la (Pretty Woman) karşılaştırılıyor.

Baker'ın 2021 yapımı filmi Red Rocket'tan sonraki çalışması olan Anora, Altın Palmiye kazandığı Cannes'da eleştirmenlerden büyük övgü aldı.

Simon Rex, Suzanna Son ve Bree Elrod'un başrollerde yer aldığı Red Rocket ise 17 yıldır çalıştığı porno sektörünün dışında kalan ve çulsuz bir şekilde doğup büyüdüğü Teksas'taki kasabasına dönen Mikey'nin, insanlarla bağını onarmaya çalışmasını konu alıyordu.

Anora gibi Red Rocket da Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmış ancak ödül Julia Ducournau imzalı Titane'a gitmişti.

1 Kasım'da sinemalarda

Senaryosunu da Baker'ın kaleme aldığı Anora'da başroldeki Madison'a Yuri Borisov, Karren Karagulian, Vache Tovmasyan, Lindsey Normington, Ivy Wolk ve Luna Sofía Miranda gibi isimler eşlik ediyor.

Anora, ABD'de 18 Ekim'de sinemalarda gösterime girecek. Filmin Türkiye'deki vizyon tarihiyse 1 Kasım.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU