Silah şirketi başkanına yönelik 'Rus komplosu' Almanya'yı öfkelendirdi

Kremlin iddiaları reddediyor ve "ciddiyetten uzak" buluyor

Alman silah şirketi Rheinmetall'in Yönetim Kurulu Başkanı Armin Papergaer, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ile birlikte / Fotoğraf: AFP

Alman hükümeti yaptığı açıklamada, Berlin'in silah üreticisi Rheinmetall'in CEO'suna suikast düzenleneceği yönündeki haberleri ciddiye aldığını ve Rusya'nın gözdağı vermesinin kendilerini yıldırmayacağını ifade etti. Bu açıklama, Kremlin'in tepkisine neden olan ABD'nin uzun menzilli silahlarının Almanya'da konuşlandırılmasına ilişkin duyurusunun gerçekleştiği bir zamanda yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN, Rusya'nın Alman silah devinin başkanı Armin Bamberger'e suikast planladığını ortaya çıkardı ancak Kremlin suçlamaları reddetti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada, "Tüm bunlar dezenformasyon tarzında sunuldu.Çeşitli medya kuruluşlarının hiçbir ciddi argüman içermeyen ve anonim kaynaklara dayanan haberleri hakkında yorum yapmak bizim için çok zor" ifadelerini kullandı.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre CNN haberini "olay hakkında bilgi sahibi beş Amerikalı ve Batılı yetkiliye" dayandırdı. Amerikan kanalına göre, Alman şirketinin başkanına yönelik suikast planının nedeni, Rheinmetall tarafından üretilen ve Ukrayna'ya sağlanan silahlar.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU