Reşad, Mısır'da Genel İstihbarat'ın yeni başkanı olarak atandı

Sisi, yeni istihbarat şefinin yemin töreninden sonra Reşad ve Kamil ile birlikte / Fotoğraf: Mısır Cumhurbaşkanlığı

Mısır Cumhurbaşkanlığı dün yaptığı açıklamada, 2018'den bu yana Genel İstihbarat Servisi'nin (GIS) başında bulunan General Abbas Kamil'in yerine Hasan Mahmud Reşad'ın atandığını duyurdu. Daha önce istihbarat servisinde müsteşar olarak görev yapan Reşad, Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’nin huzurunda yemin etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orduya mühendis yetiştiren Askeri Teknik Kolej mezunu olan Rashad, GIS içinde rütbe atlayarak yükseldi. Kamel ise cumhurbaşkanının danışmanı ve elçisi ve güvenlik servislerinin genel koordinatörü olarak atandı.

Reşad'ın orduya mühendis yetiştiren Askeri Teknik Üniversite mezunu olması ve Genel İstihbarat Teşkilatında önemli görevlere terfi etmesi dikkat çekiyor. Kamil, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, güvenlik birimlerinin genel koordinatörü ve Cumhurbaşkanlığı özel olarak atandı.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir güvenlik kaynağı Şarku'l Avsat’a yaptığı açıklamada, bu değişikliğin “çok doğal bir hareket” olduğunu teyit etti ve "kararın, güvenlik servislerinin çalışmaları ve aralarındaki koordinasyon yöntemiyle ilgili yeni bir fikir sunduğunu, bu fikrin dünyanın bazı ülkelerinde bulunduğunu” ifade etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU