ABD ve İsrail Savunma Bakanları Gazze'deki "İnsani Durum" mesajının ardından görüştü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant / Fotoğraf: AFP

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin dün İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüştü ve Washington'un bu hafta başlarında İsrail'e Gazze'deki insani durumu iyileştirme çağrısında bulunan mektubunun ardından, İsrail'in Lübnan'daki operasyonlarını ve Gazze'deki insani durumu müzakere etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pentagon dün yaptığı açıklamada, "Bakan, İsrail'in Gazze'ye giren insani yardım miktarını artırmaya yönelik son hamlesini dikkate alarak, İsrail hükümetini acil insani durumu ele almak için adımlar atmaya devam etmeye teşvik etti" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Austin pazar günü İsrailli yetkililere gönderdikleri mektupta, Filistin bölgesindeki kötüleşen duruma çözüm bulmak için somut önlemler talep ettiler; aksi takdirde İsrail’in, ABD askeri yardımı konusunda potansiyel kısıtlamalarla karşı karşıya kalabileceğini belirttiler. ABD Savunma Bakanlığı'nın çarşamba günkü görüşmenin ardından yaptığı açıklamada mektuba atıfta bulunulmadı.

Bakanlık Austin ve Gallant'ın görüşmelerinde Washington'un İsrail'in hava savunmasını güçlendirmek için konuşlandırdığı gelişmiş ABD füze savunma sisteminin de ele alındığını belirtti. Bakanlık, “Austin ve Savunma Bakanı Gallant, ABD'nin İsrail'in savunmasına verdiği güçlü desteğin pratik bir örneği olarak Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) füze savunma sisteminin bir bataryasının konuşlandırılmasını görüştüler” dedi.

Bölge, İsrail'in Lübnan'daki gerilimi tırmandırmasına karşılık olarak Tahran'ın başlattığı füze saldırısına İsrail'in vereceği yanıtı bekliyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU