İsrail müzakerelerin “savaşla birlikte” yapılmasında ısrarcı

İsrail, Hizbullah'ın ilk savunma hattını kırmak için Lübnan'daki bir köyün tamamını yok etti

Kana'da İsrail saldırısı sonucu ölen bir sivilin cesedini taşıyan sivil savunma ekibi üyeleri / Fotoğraf: AFP

İsrail, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde hava saldırıları, kara saldırıları ve şiddetli çatışmaların yaşandığı, bir sınır köyünün tamamının yok edildiği ve çok sayıda beldede evlerin ve diğer yerleşim bloklarının bubi tuzaklarıyla tuzaklandığı bir ortamda, Lübnan'daki savaşla ilgili müzakerelerin ‘saldırılar devam ederken’ yapılması konusundaki ısrar ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Lübnan'la ilgili yaptığı bir durum değerlendirmesi sırasında ‘herhangi bir müzakere sürecinin sadece savaş devam ederken gerçekleşebileceğini’ söyledi. Hizbullah'ın zayıflatılması ve ortadan kaldırılmasının, kuzeyde yaşayan İsraillilerin evlerine geri dönmelerini sağlayacağını söyleyen Gallant, “Kuzey nüfusunun geri dönüşü, Hizbullah'ın sınır hattından geri çekilmeye zorlanması anlamına geliyor” dedi.

İsrail ordusu saldırı planına devam ederek Hizbullah'ın ilk savunma hattını kırmaya çalışırken, yerel basın birçok noktada şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi. Aktarılanlara göre batı kesimindeki el-Kuzah beldesi çevresinde ‘sıfır mesafeden’ saatlerce süren çatışmalar patlak verdi.

Öte yandan İsrail basını yaralıların tahliyesi için sekiz helikopterin indiğini ve Hayfa'daki hastanelere takbiye sağlık ekiplerinin çağrıldığını bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU