UNIFIL: Bir İsrail tankı Güney Lübnan'daki gözetleme kulemize ateş açtı

Fotoğraf: AA

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) dün yaptığı açıklamada, İsrail’e ait bir Merkava tankının dün sabah Lübnan'ın güneyindeki Kafr Kila kasabası yakınlarındaki bir UNIFIL gözetleme kulesine ateş açtığını bildirdi. Açıklamada, “Dün sabah Kafr Kila yakınlarındaki bir mevzide konuşlanan UNIFIL askerleri, İsrail ordusuna ait bir Merkava tankının gözetleme kulesine ateş açtığını, iki kameranın tahrip edildiğini ve kulenin hasar gördüğünü bildirdi” denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklama şöyle devam etti: “Bir kez daha UNIFIL mevzilerine doğrudan ve görünüşe göre kasıtlı olarak ateş açıldığını görüyoruz. İsrail ordusu ve tüm aktörlere Birleşmiş Milletler (BM) personeli ve mallarının emniyet ve güvenliğini sağlama ve BM binalarının dokunulmazlığına her zaman saygı gösterme yükümlülüklerini hatırlatırız.”

UNIFIL, İsrail'in 1 Ekim'de Güney Lübnan'da kara harekâtının başlamasının ardından, İsrail'in mevzilerinden çekilmesini talep etmesine ve başta Ras en-Nakura bölgesindeki karargâhı olmak üzere bazı mevzilerinin İsrail ateşi ve bombardımanı altında kalmasına ve bazı askerlerinin yaralanmasına rağmen Güney Lübnan'daki mevzilerini terk etmedi. UNIFIL, tarafları, istikrarı yeniden tesis etmek için tek uygulanabilir çözüm olarak BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve 1701 sayılı karara yeniden uymaya çağırıyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz dün erken saatlerde, Güney Lübnan'daki UNIFIL faaliyetlerinin ‘büyük önem’ taşıdığını ve bu gücün Hizbullah ile savaş sona erdiğinde rol oynayabileceğini söyledi.

Katz X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, “İsrail UNIFIL'in faaliyetlerine büyük önem atfetmektedir ve bu güce ya da personeline zarar vermek gibi bir niyeti yoktur” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU