Pakistan'da üniversitede kız öğrenciye tecavüz iddiaları birçok kentte olaylara yol açtı

Binlerce öğrencinin sokaklara döküldüğü olaylarda çok sayıda öğrenci yaralandı, 150 öğrenci gözaltına alındı

Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'daki bir özel üniversitede, bir kız öğrenciye tecavüz edildiği iddiasıyla bazı şehirlerde düzenlenen ve şiddet eylemlerine dönüşen gösterilerde çok sayıda öğrenci yaralandı, 150 öğrenci gözaltına alındı.

Lahor'da üniversite kamspüsünde kız öğrenciye tecavüz edildiği iddiasının sosyal medyada yayılmasıyla Lahor, Jhelum, Rawalpindi, Faisalabad, Gujranwala, Lala Musa, Kharian ve Gujrat gibi çok sayıda kentte binlerce öğrenci sokaklara döküldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lahor'da tecavüz iddiasına konu olan üniversitenin önünde toplanan öğrenciler, otoparkı ateşe verip camları kırdı ve kapılara zarar verdi.

Başkent yakınlarındaki Rawalpindi kentinde ise gösterici öğrenciler, ateş yaktıkları yolları trafiğe kapattı. Polis, "çevreye zarar verdikleri" gerekçesiyle öğrencilere biber gazı ve coplarla müdahale etti.

Rawalpindi polisinin, X'te yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 150'den fazla öğrenciyi gözaltına aldık ve vandalizme karışan tüm öğrencileri tutuklamak için kimlik belirleme süreci devam ediyor." ifadesi kullanıldı.

Polis, ayrıca ailelerden çocuklarının şiddet içeren protestolara katılmalarını engellemelerini istedi.

Pencap eyaletinin çeşitli şehirlerinde devam eden protestolarda ise onlarca öğrencinin yaralandığı belirtildi.

Tecavüz iddiası öğrencileri sokaklara dökmüştü

Lahor'da özel bir üniversitede meydana geldiği iddia edilen tecavüz olayının ardından öğrenciler, hafta sonunda bazı kentlerde protesto gösterileri için sokaklara dökülmüştü. Pencap Başbakanı Maryam Nawaz'ın, tecavüz haberlerini propaganda olarak nitelemesinin ardından gösteriler yeniden şiddetlenmişti.

Şiddet olaylarına evrilen protestolar sırasında iddialara konu olan üniversitenin Gujrat kentindeki kampüsünde bir güvenlik görevlisi öldürülmüştü.

Üniversitenin Lahor, Lala Musa ve Kharian'daki kampüslerine yönelik saldırı ve hasarlarla ilgili başlatılan soruşturmada 450'den fazla kişi suçlanmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU