İsrail ordusu, cenazesi Gazze'de tutulan bir askerin öldüğünü doğruladı

Ordudan yapılan açıklamada, 39 yaşındaki Başçavuş Muhammed el-Atraş'ın ‘çatışmada öldürüldüğü ve ardından cesedinin esir alındığı’ belirtildi

Gazze Şeridi'ndeki İsrail askerleri / Fotoğraf: Reuters

İsrail ordusu ile Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu dün Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırı sırasında askerlerinden birinin öldürüldüğünü ve cesedinin Hamas savaşçıları tarafından Gazze Şeridi'nde tutulduğunu doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ordudan yapılan açıklamada, şimdiye kadar Hamas tarafından canlı olarak tutulduğuna inanılan, İsrail'in güneyindeki el-Muladah köyünden 39 yaşındaki Başçavuş Muhammed el-Atraş'ın ‘çatışmada öldürüldüğü ve ardından cesedinin esir alındığı’ belirtildi.

Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu, ‘7 Ekim'de çatışmada ölen ve daha sonra Gazze'ye götürülen Başçavuş Muhammed el-Atraş'ın yasını tuttuğunu’ bildirdi.

Forumdan yapılan açıklamada, “Geride iki eş ile 13 kız ve erkek çocuk bıraktı” denildi.

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre, Başçavuş Muhammed el-Atraş'ın ölümüyle Hamas saldırısında ölenlerin sayısı çoğu sivil olmak üzere bin 195'e yükseldi.

Saldırganlar 7 Ekim'de 251 rehine aldı. Bunlardan 116'sı halen Gazze'de ve İsrail ordusu, 42 kişinin öldüğünü söylüyor.

Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail, Gazze Şeridi'nde çoğu sivil en az 37 bin 626 kişinin ölümüne neden olan şiddetli bir bombardıman, baskın ve kara saldırısı kampanyasıyla karşılık verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU