İsrailli yetkili: Hizbullah'la olan anlaşmazlığı birkaç hafta içinde çözmek için çalışacağız

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, “Diplomatik yollarla bir anlaşma olmazsa, herkes başka yollarla bir çözüm olması gerektiğinin farkına varır. Şimdilik diplomatik yollara odaklanmayı tercih ediyoruz” dedi

Güney Lübnan'ın Cezzine bölgesindeki Aramta köyünde eğitim gören Hizbullah mensupları / Fotoğraf: AP

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in önümüzdeki haftaları Hizbullah ile olan anlaşmazlığı çözmeye çalışarak geçireceğini ve diplomatik bir çözümden yana olduğunu belirtti.

Şarku’l Avsat’ın Reuters'tan aktardığı habere göre Hanegbi, İsrail'in ABD'li yetkililerle, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki yoğun askeri operasyonlarının sona ermesinin Hizbullah ile bir ‘anlaşma’ yapılmasına olanak sağlayabilme olasılığını görüştüğünü açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran'ın müttefiki Hizbullah, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırıdan kısa bir süre sonra İsrail'e kuzeyden saldırmaya başladı ve bunu Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların patlak vermesi izledi.

İsrail'in kuzey sınırındaki bombardıman on binlerce kişinin sınırın her iki tarafındaki bölgelerden tahliye edilmesine yol açtı. İsrail bombardımanları son haftalarda yoğunlaşarak geniş çaplı bir çatışma korkusunu arttırdı.

Hanegbi, Herzliya Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Biz ve Amerikalılar haftalarımızı bir çözüme varmaya adayacağız. Eğer diplomatik yollarla bir anlaşma olmazsa, herkes başka yollarla bir çözüm olması gerektiğinin farkına varır. Şimdilik diplomatik yollara odaklanmayı tercih ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hanegbi ayrıca, İsrail'in Washington ile Gazze Şeridi'nde Hamas yönetimine bir alternatif bulmak için ABD, Avrupa ve bazı Arap ülkelerinin olası ortak çabalarını görüştüğünü de kaydetti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU